Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei

Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei
Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei

Astazi, 26 august a.c, cei doi tineri cercetasi din municipiul Dej, Galbeaza Gabriel si Marton Adrian, membrii ai Organizatiei Nationale „Cercetasii Romaniei” – filiala Dej, care si-au propus ca in perioada 26 iulie – 15 septembrie 2014 sa strabata Carpatii Occidentali, Carpatii Meridionali si Carpatii Orientali, au fost intampinati de jandarmii montani pe Varful Lacauti din muntii Vrancei si ajutati sa ajunga in localitatea Lepsa. Cu aceasta ocazie dar si in cadrul campaniei „Jandarmeria montana pentru un mediu sigur” jandarmii vranceni au organizat un concurs de ciclism la care au participat atat jandarmi cat si invitati, impatimiti ai sportului pe doua roti si ai miscarii in aer liber. Concursul s-a desfasurat pe drumul ce leaga localitatile Lepsa si Sovejape distanta de 12 km(dus-intors) cu sosirea in Lepsa. Castigatorul concursului a fost un jandarm, plt. Ciuciuc Sorin, locul doi a fost ocupat de d-l. Bratila Petrica, invitat, si bineinteles pe locul trei s-a clasat tot un jandarm, plt.maj. Jagate Teodor. Dupa terminarea concursului cercetasi cutezatori au fost condusi pe traseul stabilit pentru continuarea expeditiei catre Pasul Oituz.

Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei” – filiala Dej in perioada 26 iulie – 15 septembrie desfasoara un proiect in cadrul caruia, doi tineri cercetasi din municipiul Dej vor strabate Carpatii Occidentali, Carpatii Meridionali si Carpatii Orientali. Pe parcursul a 52 de zile, acestia duc de-a lungul Carpatilor din Romania mesajul SALVATI MUNTELE – „ULTIMA RESURSĂ” A ROMÂNIEI.De-a lungul acestei expeditii, cei doi vor face o documentare cu privire la starea marcajelor turistice, starea traseelor, „curatenia” existenta pe traseele de creasta, defrisarile din anumite zone, pastoritul in zonele interzise si consecintele sale, tragand astfel un semnal de alarma si contribuind la educarea societatii in care traim.

Avand in vedere actiunile Jandarmeriei Romane prevazute in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman cu ocazia campaniei de sensibilizare privind aria Carpatilor intitulata „Jandarmeria montana pentru un mediu sigur”, lansata la data de 27.06.2014 la Lacu Rosu (Harghita), practicile la nivel european in privinta sigurantei publice in zonele turistice montane materializate in cadrul proiectului „Consolidarea securitatii cetatenilor si a mediului inconjurator in zonele montane pentru o dezvoltare turistica durabila”.

In scopul realizarii obiectivelor prevazute si asumate in cadrul proiectului Jandarmeriei Romane, in temeiul art. 6 alin (3) din Legea nr. 550/2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane, jandarmii montani sprijina si monitorizeaza desfasurarea expeditiei „Cercetasilor Romaniei” din cadrul filialei Dej, pe teritoriul de competenta, in conformitate cu prevederile legale;, identifica starea traseelor turistice, a indicatoarelor si marcajelor montane si informeaza membrii expeditiei cat si factorii responsabili din zona cu privire la acestea, indruma si asigura informatii referitoare la zona (marcaje, pericole – in special animale salbatice, locuri de aprovizionare cu apa, locuri de odihna/campare etc.) in vederea evitarii producerii accidentelor si altor evenimente negative.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente