Timisoara se inscrie pentru titlul de „Capitala Verde a Romaniei” in 2011

  0
  416
  Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice si Parcurilor
  Timisoara se inscrie pentru titlul de "Capitala Verde a Romaniei" in 2011

  Dupa castigarea „Premiul pentru strategia de mediu si managementul deseurilor” la prima editie din 2010 a competitiei oraselor verzi, Timisoara anunta inscrierea oficiala pentru titlul de „Capitala Verde a Romaniei” editia 2011.

  „Umbrela Verde inaugureaza, odata cu Timisoara, a doua editie a competitiei „Capitala Verde a Romaniei”, de care suntem mandri. Participarea oraselor la un astfel de program demonstreaza angajamentul pe care autoritatile si comunitatea locala sunt dispusi sa si-l asume, candidand pentru un titlu care nu face decat sa recunoasca implicarea in problemele de mediu. Invitam orasele sa ia exemplul Timisoarei si sa se inscrie intr-o competitie care se anunta deosebit de verde si de frumoasa” a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si coordonator Umbrela Verde.

  Editia din 2011 a programului national lansat de Umbrela Verde se desfasoara in intervalul 25 Mai – 1 Decembrie, iar orasul din vestul tarii s-a inscris in categoria a treia disponibila in competitie, avand un numar de peste 200.000 de locuitori. Celelalte doua categorii permit inscrierea oraselor cu un numar sub 50.000 locuitori si intre 50.001 si 199.999 locuitori.

  „Grija pentru orasul nostru este constanta. Dupa ce anul trecut am primit premiul pentru Strategia de mediu consideram o obligatie in plus sa continuam cu masurile de imbunatatire a spatiului verde. De aceea si anul acesta lucram la amenajarea de noi spatii verzi, finalizam lucrarile la Parcul Regina Maria si Parcul Doina, am inceput un program sustinut de spalare a strazilor si de monitorizare atenta a tuturor surselor de praf din oras si nu in ultimul rand derulam o campanie de educare si informare atat in randul copiilor, cat si in randul asociatiilor de proprietari pentru a intelege ca doar lucrand impreuna cetatenii si administratia putem avea un oras verde.

  Nu in ultimul rand, as vrea sa adaug ca in urma cu cateva zile am semnat primul contract de finantare din fonduri europene pentru unul dintre parcurile cele mai emblematice din Timisoara – si anume Parcul Rozelor, care alaturi de Parcul Copiilor sper sa poata sa se prezinte timisorenilor complet reabilitate pana cel tarziu primavara anului viitor” a declarat Vice – Primarul orasului Timisoara, Adrian Orza.

  Prezent la anuntarea oficiala a inscrierii in cursa pentru „Capitala Verde a Romaniei”, partenerul campaniei marca Umbrela Verde, Ministrul Mediului si Padurilor si-a manifestat aprecierea pentru raspunsul pe care l-a dat orasul la aceasta provocare, primul oras inscris in competitie:

  „Aflati la a doua editie, dam start cursei de anul acesta incepand cu vestul, cu Timisoara, unul dintre orasele preocupate de aspectul calitativ al mediului in care isi desfasoara activitatile locuitorii sai. Este o dovada de curaj si de spirit de initiativa, acela de asumare a responsabilitatii pe care, de fapt, fiecare dintre noi in parte, o are, fata de natura dar, mai ales, fata de orasul in care locuim”, a declarat Ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

  Pentru a participa la concursul „Capitala Verde a Romaniei”, candidatii trebuie sa se inscrie prin completarea formularului special, disponibil gratuit pe site-ul www.umbrelaverde.ro, urmand sa primeasca apoi confirmarea inscrierii, telefonic sau prin intermediul unui e-mail.

  Despre Umbrela Verde

  Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: „Gestul meu nu conteaza” si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata, prin actiuni care urmaresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal.

  Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 1.500 de voluntari din 32 de judete ale tarii si peste 850 de bloggeri parteneri. In plus, mai mult de 150.000 de stickere cu mesajul „Eu nu arunc gunoi pe strada” au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.