Brasovul va gazdui, timp de doua zile, joi si vineri, un targ de produse alimentare ecologice traditionale pentru perioada Pastelui.
produse ecologice
Turistii si brasovenii care vor trece prin zona Bibliotecii Judetene “G.Baritiu” vor putea cumpara drob de miel preparat la Rupea, branza de capra de la Crit, cozonaci si paine de casa de la Dragus, gemuri si muraturi de la Saschiz, pastrav in cetina de la Berivoi, branza de burduf de la Bran, palinca de Zalau, mezeluri de casa de la Codlea si produse de carmangerie traditionala de la Sercaia.

La targul organizat de “Slow Food International” si Primaria Brasov vor lua parte circa 20 de producatori alesi dintr-o lista recomandata de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Evenimentul se inscrie intr-un program mai amplu de actiuni de promovare a hranei sanatoase si a produselor alimentare ecologice traditionale, pe care Primaria vrea sa le organizeze o data sau de doua ori pe luna.

“Slow Food Brasov a ales cu rigurozitate maxima producatorii care vor participa la acest targ. De-a lungul procesului de selectie, ei au trebuit sa faca dovada ca alimentele comercializate de sunt realizate folosindu-se doar produse 100% naturale, fara adaosuri si aditivi artificiali. De asemenea, un alt aspect important urmarit de Slow Food Brasov a fost igiena: toti producatorii care participa la acest targ au fost in prealabil verificati si instruiti, atat de catre o comisie a Slow Food Brasov, cat si de catre specialisti ai Directiei Sanitare Veterinare Brasov”, a declarat Liana Danila, reprezentantul Slow Food.

“Slow Food” este un ONG international care se opune efectelor degradante ale culturii fast-food si care incurajeaza micii producatori, promoveaza traditiile gastronomice si produsele locale prin programe de educare a gustului. Slow Food s-a lansat in 1986, in Italia, extinzandu-se repede in intreaga lume.

Filiala brasoveana a organizatiei a fost lansata oficial in luna ianuarie, membrii fondatori fiind un grup de entuziasti sustinatori ai traditiilor culinare romanesti.

Scopul filialei Brasov a “Slow Food” este organizarea unor actiuni care sa ofere publicului placerea de a redescoperi produse al caror gust a fost uitat, precum si de a promova produsele si traditiile culinare romanesti.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.