Nemirschi va participa astazi si maine la Consiliul Informal de Mediu al UE de la Praga

1
397

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va participa asatazi si maine la Consiliul Informal de Mediu al Uniunii Europene, ce va avea loc la Praga, axat pe problematica schimbarilor cliamtice, potrivit unui comunicat transmis luni de institutie.
nemirschi
La aceasta reuniune, pe langa ministrii mediului din atatele membre UE si din tarile candidate la Uniunea Europeana, sunt invitati sa participe si ministrii mediului din tarile EFTA (Asociatia Europeana de Comert Liber): Islanda, Lichtenstein, Norvegia si Elvetia.

Dezbaterile se vor concentra pe doua subiecte legate de problematica schimbarilor climatice. Astfel, in prima sesiune vor fi discutate masurile de adaptare la efectele schimbarilor climatice, punandu-se accent pe actiunile necesare atat la nivel european, cat si, in special, cele care trebuie intreprinse in context international.

Cea de-a doua sesiune va fi dedicata analizei stadiului negocierilor internationale in domeniul schimbarilor climatice, pentru stabilirea unui acord post-2012. In acest sens, pe agenda reuniunii Consiliului Informal de Mediu se va afla dezbaterea actiunilor pentru pregatirea celei de-a 15-a Conferinte a Partilor la Conventia-cadru a Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice (UNFCCC), care va avea loc la Copenhaga in perioada 7-18 decembrie 2009.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.