Actiune de colectare a deseurilor electrice in judetul Ilfov

0
452
Actiune de colectare a deseurilor electrice in judetul Ilfov
Actiune de colectare a deseurilor electrice in judetul Ilfov

„Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” – invitatie la o noua colectare a deseurilor electrice in judetul Ilfov

Bucuresti, 31 iulie 2012 Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, alaturi de Primariile Domnesti si Ciorogarla, organizeaza o noua actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in ziua de 4 august.

 La finele acestei saptamani, comunitatile din Domnesti si Ciorogarla sunt invitate sa se debaraseze responsabil de aparatura electrica veche sau defecta, dar sunt asteptati si cetateni din localitatile invecinate.

Sambata, 4 august 2012, in intervalul 9.30-17.00 se vor deschide puncte provizorii de colectare in urmatoarele locatii din Domnesti: CFR Domnesti (capatul liniei de autobuz), in fata primariei, in parcul de joaca pentru copii si la capatul liniei maxi-taxi Teghes, respectiv din Ciorogarla: Sat Darvari (Scoala Generala nr. 2) si in curtea Dispensarului. In aceste locatii, cei ce doresc, se pot debarasa de aparatura electrica si electrocasnica inutila, defecta sau depasita.

Ilfovenii pot beneficia si de preluarea gratuita de la domiciu a echipamentelor electrice sau electronice voluminoase sau dificil de transportat. Pentru detalii despre programarea transportului gratuit de la domiciliu, cetatenii pot apela numarul de telefon 0767.670.412, zilnic, intre orele 9.00-18.00, inclusiv sambata, 4 august, intre orele 9.00 – 16.00.

Toti deponentii din Domnesti vor participa la tombola cu premii si vor avea sansa sa castige unul dintre premiile oferite de partenerii Candy, Philips si Skil: 2 cuptoare cu microunde, 5 masini de calcat, 5 masini de gaurit. Totodata, cetanii din Ciorogarla pot castiga urmatoarele premii Philips si Skil: 5 mixere si 5 polizoare unghiulare. Pentru a afla daca au castigat, toti participantii sunt asteptati sambata, 4 august, de la ora 18.00, la Primaria Domnesti.

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a mai organizat, anul acesta, in judetul Ilfov, opt actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, in urma carora s-au colectat peste 21.130 kilograme DEEE.

Mai multe detalii despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodata, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informatii despre campaniile asociatiei, despre colectarea corecta a  DEEE si despre serviciile pe care Asociatia RoRec le pune la dispozitia celor ce doresc sa traiasca intr-un mediu mai curat.

Peste 600.000 kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate deja, in cadrul actiunilor desfasurate, anul acesta, in campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, organizata de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec in parteneriat cu autoritatile locale.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.