Cercetatorii chinezi au modificat genetic vacile de lapte pentru a produce lapte matern, acesta urmand a fi comercializat in urmatorii trei ani, anunta Sky News.
Lapte produs de vacile transgenice este identic cu cel uman, avand aceleasi calitati imunostimulatoare si antibacteriene ca laptele matern, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Agricola a Chinei din Beijing.
300 de vaci transgenice au fost concepute in laborator, prin introducerea genelor umane in embrioni clonati de vaca, care au fost apoi implantati in alte vaci (mame surogat). Tehnologia folosita a fost similara cu cea prin care a fost conceputa celebra oaie Dolly, primul mamifer clonat de geneticieni scotieni.
Laptele este inca in curs de testare, avand nevoie de permisiunea guvernului chinez pentru a fi produs pe scara larga si comercializat.
Potrivit muncitorilor de la ferma universitatii din Beijing, laptele de la vacile modificate genetic este mai dulce si cu aroma mai puternica decat laptele de vaca obisnuit.
Cercetatorii chinezi au reusit sa produca si animale rezistente la boala vacii nebune, precum si vite cu mai multa carne hranitoare.
Respingand preocuparile etice ale Occidentului legate de experimentele de clonare, directorul proiectului de cercetare, profesorul Li Ning, a declarat: „Sunt 1,5 miliarde de oameni in lume care nu primesc suficient pentru a manca. Este datoria noastra de a dezvolta stiinta si tehnologia, nu sa facem pasi inapoi. Prioritatea este hrana oamenilor, nu idealurile si convingerile”.