Procurorii investigheaza activitatile unei firme unde au detinut actiuni Sulfina Barbu si Silvian Ionescu

Procurorii investigheaza activitatile unei firme unde au detinut actiuni Sulfina Barbu si Silvian Ionescu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au perchezitionat sediul din Cluj-Napoca al firmei KVB Economic SRL, societatea care are ca unic actionar firma KVB Economic SA din Bucu resti. In 2008, printre actiona rii societatii figurau deputatul Sulfina Barbu si Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii de Mediu. Ulterior, societatea nu si-a mai facut publice numele actionarilor, actiunile fiind la purtator.

Surse judiciare ne-au declarat ca perchezitiile vizeaza mai multe proiecte de consultanta pentru mediu derulate de firma KVB in judetele Bistrita Nasaud, Cluj si Neamt, toate administrate de membri PDL. De la sediul societatii, procurorii au ridicat mai multe documente privind licitatia pentru constructia unei gropi ecologice organizata de Con siliul Judetean (CJ) Bistrita, in valoare de aproximativ 155 milioane de lei. Contractul privind groapa de gunoi ecologica din Bistrita a fost semnat pe 25 mai 2009, iar investitia trebuie finalizata pana pe 24 noiembrie 2011. Au fost ridicate si documente privind licitatia pentru groapa ecologica de la Pata Rat, organizata de Consiliul Judetean Cluj.

Nu mai sunt actionari

Licitatia pentru constructia gropii de gunoi de la Bistrisa a fost adjudecata de grupul IRIDEX Constructii SRL, societate condusa de fostul senator PC, Corneliu Pascu. Potrivit documentelor oficiale, firma KVB SRL asigura servicii de „asistenta tehnica pentru acordarea de sprijin in gestionarea si implementarea sistemului de management integrat al deseurilor”.

Contactati de reporterii EVZ, atat Silvian Ionescu, cat si Sulfina Barbu au declarat ca nu mai au nicio legatura cu firma. „Este o chestiune tendentioasa. Ce legatura am eu cu actionariatul din 2008 acum, in 2011? Este o intrebare malitioasa”, a raspuns iritat Silvian Ionescu.

La randul sau, Sulfina Barbu ne-a declarat ca „actiunile le-am vandut in 2009, printr-o casa de avocatura, nu mai am nicio legatura cu firma”.

Perchezitii la CJ Bistrita

Pocurorii DNA au efectuat saptamana trecuta mai multe perchezitii la sediul CJ Bistrita, unde au pus sigilii pe biroul presedintelui CJ, Liviu Rusu, si a vicepresedintelui, Luca Iancu. Anchetatorii au perchezitionat si locuinta fostului secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ioan Andreica. Surse judiciare ne-au declarat ca sunt suspectati de fraude cu fonduri europene.

O alta firma verificata de DNA este Euroland 2000, printre ai carei actionari se afla Dorina Oltean, sotia secretarului general al PDL, Ioan Oltean, si Ifostul secretar de stat Ioan Andreica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *