Array

Ministerul Mediului lucreaza la un program prin care ar putea sa se permita construirea de gradini verzi pe acoperisurile si fatadele cladirilor

Ministerul Mediului lucreaza la un program prin care ar putea sa se permita construirea de gradini verzi pe acoperisurile si fatadele cladirilor

Conform ministrului Laszlo Borbely, programul s-ar putea numi “Acoperisuri verzi”, exista si in strainatate.

Acesta a reamintit si faptul ca unul dintre programele de succes ale institutiei pe care o conduce este Casa Verde, pentru care “in 2010 s-au depus 18.000 de dosare, iar anul acesta, numai in primele cinci zile de la lansarea editiei din 2011, au fost depuse 5.000”.

“Acest lucru inseamna ca populatia a inteles ca statul ofera sprijin si se fac investitii pentru mediu si pentru viitor. Un alt program de succes este si Rabla care inseamna scoaterea pe margine a acelor masini foarte poluante.

Nu putem renunta la taxa auto, pentru ca aceasta inseamna asigurarea financiara a acestor vouchere. Si pistele de biciclisti reprezinta o actiune de impact, acest program oferind posibilitatea de a ne deplasa in siguranta pe piste ce nu inseamna numai niste dungi pe trotuare”, a mai spus ministrul.

Ministrul Mediului a subliniat si faptul ca POS Mediu reprezinta, de fapt, o “investitie verde”.

“Acesta rezolva problemele privind apa, CET-urile, biodiversitatea si protejarea naturii. Este vorba de proiecte in valoare de 5,6 miliarde de euro. Pana in acest moment, avem contractati 5,3 miliarde de euro, dar numai aproximativ 110 milioane sunt bani absorbiti. Acest lucru este foarte trist, mai ales pentru ca responsabilitatea este a autoritatilor locale, dar speram ca in a doua jumatate a anului 2011 putem dinamiza absorbtia fondurilor”, a adaugat ministrul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente