Oamenii de stiinta au clonat un miel modificat genetic care are numai „tipuri bune de grasimi”, inserand o gena dintr-un vierme.

Mielul facut dintr-un vierme, care are gust de peste

Oamenii de stiinta au clonat un miel modificat genetic care are numai „tipuri bune de grasimi”, care se gasesc in mod natural numai in nuci, seminte, peste si legumele verzi. Carnea acestui miel reduce riscul de a face un atac de cord si a bolilor cardiovasculare.

„Peng Peng”, cum a fost numit mielul, cantarea 5.74 kilograme la nastere lui, pe 26 martie, intr-un laborator din regiunea Xinjiang, vestul Chinei.

„Creste foarte bine si este ca o oaie foarte sanatoasa”, a declarat cercetatorul-sef Du Yutao de la Institutul de Genetica din Beijing (BGI).

Du Yutao si colegii lui au inserat o gena de vierme care este legata de productia de acizi grasi polinesaturati intr-o gena donatoare de la urechea unei oi Merino. Celulele au fost, apoi, inserate in pantecul unei mame-surogat.

China, care trebuie sa hranesca 22% din populatia planetei, are numai 7% din terenul arabil si a dedicat foarte multe resurse incercarii de a creste productia de grane, carne si a altor produse alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *