Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Pestele ton este important pentru sanatatea publica din zona Pacificului (studiu)

In lupta continua impotriva obezitatii, a bolilor de inima si a diabetului din regiunea Pacificului, alocarea unor cantitati suficiente de ton pentru consumul local si mentinerea acestuia la preturi accesibile ar putea imbunatati in mod semnificativ rezultatele din domeniul sanatatii, conform organizatiei Secretariatul Comunitatii Pacificului (Secretariat of the Pacific Community), transmite Xinhua, bazandu-se pe un…

Citește mai departe
Sănătate: Seminţele de chia stimulează relaxarea organismului

Sanatate: Semintele de chia stimuleaza relaxarea organismului

Semintele de chia au un continut nutritional ridicat si o concentratie mare de acizi grasi Omega-3, vitamine, calciu, fier, potasiu, antioxidanti, proteine si fibre. Aceste seminte intaresc sistemul imunitar, accelereaza metabolismul si ajuta la pierderea tesuturilor adipoase. Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire. Tot ele pot regla nivelul de…

Citește mai departe

Dovleacul reduce posibilitatea aparitiei diabetului

Dovleacul face parte din familia Cucurbitaceae, la fel ca pepenele galben si verde, castravetii si dovleceii. Dovleacul contine vitaminele A, B, C, E, F, K, minerale si microelemente, precum zinc, magneziu, mangan, fier, cupru, fosfor, acizi grasi polinesaturati (palmitic, stearic, linoleic, oleic) si principii complexe (carotenoizi, luteina, zeaxantina, protide, lecitina, enzime). Dovleacul contine si vitamina…

Citește mai departe
Nucile verzi

Nucile verzi

Miezul de nuca este un aliment foarte concentrat, cu valoare energetica de 650-700 kcal/100 g, mult mai ridicata decat la alte fructe. Bogatia in vitamine si in saruri minerale constituie o sursa principala de biocompusi, necesari pastrarii echilibrului nutritional si nervos precum si unei bune functionari a muschilor si oaselor. Nucile prezinta multiple proprietati terapeutice:…

Citește mai departe
Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la sân

Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la san

Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardiace, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in Statele Unite, informeaza bbc.co.uk. Studiul realizat de cercetatorii americani a fost prezentat la intalnirea anuala a American Association for Cancer Research. Efectele benefice ale…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Surse de calciu nebanuite

Calciul este cel mai abundent mineral din corp si se gaseste in mod natural intr-o varietate larga de produse alimentare si bauturi, ca sa nu mai vorbim despre cele in care este adaugat. Persoanele cu intoleranta la lactoza nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta cantitatii acestei minerale in organism, deoarece au destule optiuni salvatoare…

Citește mai departe
Una dintre cele mai vechi plante cultivate de om (3500 de ani), susanul, contine mai mult calciu decat laptele

Una dintre cele mai vechi plante cultivate de om (3500 de ani), susanul, contine mai mult calciu decat laptele

O jumatate de cana de seminte de susan contine de trei ori mai mult calciu decat cantitatea similara de lapte. Susanul este una dintre cele mai vechi plante cultivate de om, apreciat pentru uleiul nutritiv obtinut din semintele sale. De mai bine de 3500 de ani susanul este folosit si pentru calitatile sale medicinale. Soldatii…

Citește mai departe
Cum s? înt?rim imunitatea?

Cum sa intarim imunitatea?

Starea sistemului imunitar este direct legata de ceea ce mincam! Pentru o functionare normala, are nevoie de vitamine: B5, A, D, C, PP, F, si minerale, cum ar fi zinc, seleniu, calciu, magneziu, iod, fier, mangan. Deaceea includeti in regimul alimentar urmatoarele produse: ceapa, usturoiul, prazul, bananele favorizeaza dezvoltarea bacteriilor folositoare din organism; Pestele, fructele…

Citește mai departe
Plante modificate genetic pentru continut sporit de nutrienti ar putea fi cultivate in cateva luni in Marea Britanie

Plante modificate genetic pentru continut sporit de nutrienti ar putea fi cultivate in cateva luni in Marea Britanie

Culturi modificate genetic imbogatite cu anumiti nutrienti ar putea fi testate pentru prima data in Marea Britanie inca din acest an. Acest lucru va fi posibil in urma solicitarilor venite din partea oamenilor de stiinta care doresc sa efectueze un studiu intr-un camp de cercetare din Hertfordshire. ercetatorii, finantati de guvern, au intreprins formalitatile prevazute…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1,…

Citește mai departe
Factorul „Hr” - elementul magic din florile de g?lbenele. Inamicul num?rul 1 al cancerului!

Factorul „Hr” – elementul magic din florile de galbenele. Inamicul numarul 1 al cancerului!

In culturile Evului Mediu, fierturile de frunze de galbenele in amestec cu alte plante erau considerate un leac pentru indepartarea vrajitoarelor. Vracii lusitani foloseau ceaiul de galbenele in „curatarea sufletului si a trupului”, dupa sedintele de exorcizare, precum si ca pe un veritabil medicament impotriva afectiunilor gastrice (gastrite si ulcere). Studiul mai amanuntit efectuat de…

Citește mai departe
„Buruieni“ bune pentru s?n?tate

„Buruieni“ bune pentru sanatate

Exista multe plante cunoscute sub termenul generic de „buruieni“. Acestea sunt insa utile organismului uman. Unele dintre ele pot avea beneficii medicale considerabile. Papadia este una dintre plantele care cresc in gradina. Ea este, de multe ori, aruncata, fiind considerata o „buruiana“. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca floarea galbena a papadiei este una…

Citește mai departe
Bani de la UE pentru romanii care cresc oi merinos, vaci din rasa sura de stepa sau porci mangalita

Bani de la UE pentru romanii care cresc oi merinos, vaci din rasa sura de stepa sau porci mangalita

Gospodarii care cresc animale pe cale de disparitie au sanse mari sa primeasca bani. Ministerul Agriculturii cere Uniunii Europene sprijin pentru fermierii romani care au in batatura oi merinos, vaci din rasa sura de stepa sau porci mangalita. Desi se afla pe teritoriul tarii noastre de sute de ani, vacile din rasa sura de stepa…

Citește mai departe

Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe
Nucile, hrana suprema a creierului

Nucile, o sursa pretioasa de acizi grasi OMEGA-3 si de vitamina E

Nucile sunt o gustare ieftina si satioasa, pot inlocui cu brio snacksurile nesanatoase, aducand organismului numeroase beneficii. Nuca, originara din zona Marii Caspice, a fost introdusa pe continentul european de catre romani, s-a raspandit rapid, devenind un aliment foarte popular. Exista peste 30 de varietati de nuc, iar Romania se afla printre producatorii de top…

Citește mai departe
Zmeura, fructul tinere?ii ve?nice

Zmeura, fructul tineretii vesnice

Zmeura, fructul tineretii vesnice, cu un gust inconfundabil, isi are originea in Asia. Numita si „regina fructelor de padure”, ea se gaseste, astazi, pe toata suprafata globului. Primele mentiuni despre zmeura au fost consemnate in 1548 intr-o carte, scrisa in limba engleza, despre beneficiile medicale ale plantelor. Zmeurul este un arbust peren, care apartine genului…

Citește mai departe
Miracolul din farfurie. 13 motive (s?n?toase) ca s? m?nânci fasole verde. Afl? în ce afec?iuni te ajut?

Miracolul din farfurie. 13 motive (sanatoase) ca sa mananci fasole verde. Afla in ce afectiuni te ajuta

Starea noastra de sanatate se poate imbunatati considerabil daca vom consuma regulat fasole verde deoarece contine vitaminele A, B si C, oligoelemente, betacaroten si saruri minerale (calciu, siliciu, fosfor, fier, mangan, magneziu, hidrati de carbon). 1. Impiedica asimilarea zaharurilor Consumul regulat de fasole verde proaspata impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului sa mare de fibre. Pentru…

Citește mai departe
Gabriel P?un: Românii nu doresc de?euri genetice în farfuriile lor

Alimentele ce contin organisme modificate genetic vor trebui etichetate corespunzator

Produsele alimentare care contin organisme modificate genetic (OMG) trebuie sa fie etichetate ca atare. Pe eticheta lor trebuie sa apara clar mentiunea „modificat genetic” sau „produs din (denumirea ingredientului) modificat genetic”. In acest sens, Uniunea Europeana are stabilite cerinte legislative care prevad marcarea stricta a produselor comerciale ce contin OMG si supravegherea permanenta a miscarii…

Citește mai departe
Unilever reduce continutul de sare ca parte a Planului pentru Stil de Viata Durabil

Unilever reduce continutul de sare ca parte a Planului pentru Stil de Viata Durabil

Unilever a redus continutul de sare din produsele sale si va continua sa faca acest lucru pana va atinge nivelul recomandat de organizemele internattionale din domeniu. „Obiectivul nostru este sa reducem in continuare nivelul de sare pentru a-i ajuta pe consumatorii din Romania sa ajunga la o cantitate maxima de sare de 5g/zi, potrivit recomandarilor…

Citește mai departe
Remedii naturale pentru starea de oboseal? permanent?

Remedii naturale pentru starea de oboseala permanenta

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine sta adesea la baza unei functionari necorespunzatoare a glandei suprarenale, fapt ce determina caderi bruste ale nivelului de energie. Alte substante nutritive care accelereaza metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 si planta unghia-gaii. Topul…

Citește mai departe
Studiu: Spirulina activeaz? celulele naturale care lupt? împotriva cancerului

Studiu: Spirulina activeaza celulele naturale care lupta impotriva cancerului

Spirulina este o alga bogata in substante nutritive, descoperita in lacurile alcaline din America de Sud si Africa. Pana sa-i fie descoperite toate secretele, aceasta planta a constituit parte importanta din regimul alimentar al numeroaselor comunitati locale. La inceputul anilor 70, au fost realizate primele studii referitoare la spirulina si apoi a fost transferata in…

Citește mai departe