De ce sunt asa de bune uleiurile presate la rece?

De ce sunt asa de bune uleiurile presate la rece?
De ce sunt asa de bune uleiurile presate la rece?

Uleiurile presate la rece sunt uleiuri obtinute prin presarea mecanica a semintelor, renuntand la procesul de rafinare chimica. Beneficiile uleiurilor presate la rece se datoreaza continutului bogat in acizi grasi polinesaturati, vitamine, minerale si antioxidanti, care au o actiune complexa.

Uleiurile obisnuite, pe care le cumparam din comert, fara a ne pune vreo intrebare, sunt, de fapt, periculoase pentru viata noastra. Consumate pe termen lung, acestea pot avea consecinte de-a dreptul serioase. Nocivitatea uleiurilor obisnuite este data de modalitatea prin care sunt obtinute uleiurile obisnuite. Acestea sunt rafinate; ceea ce presupune prelucrarea uleiului, apeland la metode chimice.

In ultimul timp, piata de gen din Romania, a fost luata cu asalta de o noua gama de produse, care promite o viata sanatoasa- uleiurile presate la rece.

Uleiurile presate la rece – excelente pentru sanatate

Uleiurile presate la rece sunt uleiuri obtinute prin presarea mecanica a semintelor, renuntand la procesul de rafinare chimica. Beneficiile pe care uleiurile presate la rece le ofera organismului nostru, se datoreaza continutului bogat in acizi grasi polinesaturati, vitamine, minerale si antioxidanti, care au o actiune complexa.

Alegand uleiurile presate la rece, in detrimentul celor obisnuite din comert, ne vom bucura de multe avantaje. Consumand uleiuri presate la rece vom preveni imbatranirea timpurie, acestea avand un rol benefic asupra ficatului a pielii si a echilibrului hormonal. De asemenea, consumul regulat de uleiuri presate la rece tine colesterolul departe, previne riscul accidentelor vasculare si duce la scaderea hipertensiunii arteriale.

Cine se confrunta cu problema depresiei, a insomniei sau a constipatiei, ar trebui sa se gandeasca serios sa consume uleiuri presate la rece, acestea ajutand foarte mult in tratarea problemelor de gen.

In cazul uleiurilor rafinate din comert nun e putem bucura de aceleasi beneficii, din cauza ca acestea sunt produse prin extractia din seminte facuta la temperature foarte mari, care anuleaza multe dintre proprietatile componentelor benefice ale uleiului si apoi, in procesul de rafinare, se folosesc multi elementi chimici, care au efecte nocive asupra sanatatii noastre.

Biovoice ne recomanda uleiurile presate la rece pentru a ne asigura un stil de viata sanatos. Aici gasesti gama completa de uleiuri presate la rece de la Biovoice: http://biovoice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *