Kronospan Sebes lanseaza serviciul de monitorizare live a emisiilor de la instalatia de formaldehida

Kronospan Sebes lanseaza serviciul de monitorizare live a emisiilor de la instalatia de formaldehida
Kronospan Sebes lanseaza serviciul de monitorizare live a emisiilor de la instalatia de formaldehida

Fabrica din Sebes a Kronospan, cel mai mare producator deplaci pe baza de lemn din Romania, a lansat serviciul de monitorizare live a emisiilorde la statia de formaldehida, disponibil pe website-ul companiei, in sectiuneadedicata protectiei mediului.

-Kronospan SebesTabela de monitorizare de la poarta fabricii este publica si functionala inca din anul2007, insa, pentru a facilita accesul publicului larg la aceste date, de acum exista si ocamera video care transmite zilnic, 24 de ore din 24, nivelul emisiilor deformaldehida, precum si valoarea maxima acceptata la care trebuie facutaraportarea.

“La panoul electronic de la intrare este afisata valoarea masuratorii continue aemisiei de Carbon Organic Total, de la cosul instalatiei de producere deformaldehida, care are o capacitate de 30.000 de tone/an. Se poate observa, inpermanenta care este valoarea reala de emisie, dar si limita maxima admisa,respectiv 50mg/Nmc. Acest panou arata ceea ce am declarat intotdeauna: nu doarca ne aflam sub aceasta limita, dar si ca suntem departe de a o atinge”, spuneAdrian Bacila, director de productie Kronospan Sebes. Valorile reduse ale emisiilor se datoreaza celor mai bune sisteme de filtraredisponibile, create pe principiul precipitarii electrostatice in aerul uscat si utilizatepentru purificarea aerului eliberat in atmosfera. Totodata, la procesul de protejare amediului contribuie si sistemele eficiente de exploatare si de intretinere implementatein toate fazele procesului tehnologic (proceduri, instructiuni de lucru, program deintretinere si reparatii ale echipamentelor); colectare selectiva a deseurilor saufiltrare controlata si la intervale scurte de timp.

“Cei care au fost preocupati de o informare corecta a publicului au consultatintotdeauna panourile care afiseaza valoarea emisiilor de formaldehida. Din pacate,am observat ca, uneori, a fost omis acest pas, iar discursul public s-a axat pe mesajecare erau flagrant contrazise de o relitate demonstrata printr-o tehnologie ce nu poate fi acuzata de subiectivism. De aceea ne dorim sa punem la dispozitia celorinteresati toate informatiile de care au nevoie pentru a putea face o evaluare corectasi obiectiva a situatiei”, adauga Adrian Bacila.

Puteti urmari aceste valori, in direct, accesand urmatorul link: http://kronospan.ro/#/protectia__mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *