Nucile, hrana suprema a creierului

Nucile, hrana suprema a creierului
Nucile, hrana suprema a creierului
Nucile, hrana suprema a creierului

E o vorba din popor care spune ca nucile sunt alimentele inteligentei pentru ca seamana cu un creier. Nu se insala intelepciunea populara. Nucile sunt doldora de vitamine si minerale necesare unei bune functionara nu doar a creierului, ci si a intregului organism.

Sunt extrem de bogate in acizi grasi monosaturati si o excelenta sursa de acizi grasi esentiali de omega 3.
Introducerea regulata in meniu a nucilor ajuta la reducerea colesterolului negativ si la cresterea nivelului de colesterol pozitiv, benefic pentru organism.

Doar 25 de grame de nuci contin peste 90% din doza zilnica necesara de acizi grasi omega 3. Studiile au indicat ca acestia, in virtutea actiunii antiinflamatoare, ajuta la scaderea riscului de aparitie a hipertensiunii, a bolilor coronariene ale arterelor si a cancerului la san, colon si prostata.

Nucile sunt bogate in substante fitochimice. Aceste substante ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului, bolilor neurologice si imbatranirii. Sunt o sursa foarte buna de vitamina E, vitamina esentiala pentru o piele frumoasa si sanatoasa-Contin mai multe complexe de vitamina B dar si minerale precum seleniul, utile sistemului nervos.

Uleiul de nuci se gaseste din ce in ce mai frecvent pe rafturile magazinelor naturiste. il puteti folosi atat la masaj, dar si la gatit. Adaugat salatelor, le da o o aroma deosebita.

Nu uitati, daca mancati doar un pumn de nuci in fiecare zi va asigurati necesarul de minerale, vitamine si proteine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *