Pestele ton este important pentru sanatatea publica din zona Pacificului (studiu)

In lupta continua impotriva obezitatii, a bolilor de inima si a diabetului din regiunea Pacificului, alocarea unor cantitati suficiente de ton pentru consumul local si mentinerea acestuia la preturi accesibile ar putea imbunatati in mod semnificativ rezultatele din domeniul sanatatii, conform organizatiei Secretariatul Comunitatii Pacificului (Secretariat of the Pacific Community), transmite Xinhua, bazandu-se pe un…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1,…

Citește mai departe
Nucile, hrana suprema a creierului

Nucile, o sursa pretioasa de acizi grasi OMEGA-3 si de vitamina E

Nucile sunt o gustare ieftina si satioasa, pot inlocui cu brio snacksurile nesanatoase, aducand organismului numeroase beneficii. Nuca, originara din zona Marii Caspice, a fost introdusa pe continentul european de catre romani, s-a raspandit rapid, devenind un aliment foarte popular. Exista peste 30 de varietati de nuc, iar Romania se afla printre producatorii de top…

Citește mai departe
Unilever reduce continutul de sare ca parte a Planului pentru Stil de Viata Durabil

Unilever reduce continutul de sare ca parte a Planului pentru Stil de Viata Durabil

Unilever a redus continutul de sare din produsele sale si va continua sa faca acest lucru pana va atinge nivelul recomandat de organizemele internattionale din domeniu. „Obiectivul nostru este sa reducem in continuare nivelul de sare pentru a-i ajuta pe consumatorii din Romania sa ajunga la o cantitate maxima de sare de 5g/zi, potrivit recomandarilor…

Citește mai departe
Remedii naturale pentru starea de oboseal? permanent?

Remedii naturale pentru starea de oboseala permanenta

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine sta adesea la baza unei functionari necorespunzatoare a glandei suprarenale, fapt ce determina caderi bruste ale nivelului de energie. Alte substante nutritive care accelereaza metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 si planta unghia-gaii. Topul…

Citește mai departe

Secretele laptelui mamar

Pe langa alimentele modificate genetic, mai exista un “adevar incomod” referitor la LAPTE! Consortiul International de Genomica a Laptelui (IMGC), care este gazduit de catre Universitatea California, a lucrat timp de ani de zile pentru a dezvalui rezultatele cercetarii stiintifice despre genele care sunt responsabile pentru producerea laptelui. Echipa a studiat genele care sunt prezente…

Citește mai departe

Aloe vera, planta care contribuie la intarzierea semnelor specifice imbatranirii

Aloe vera, planta cunoscuta de mai bine de 400 de ani datorita proprietatilor sale, contine vitamina B, vitamina C, E, dar si acizi grasi esentiali si aminoacizi, enzime si magneziu, fiind recomandata in tratarea numeroaselor afectiuni. Mai exact, aloe vera stimuleaza sistemul imunitar, previne aparitia cancerului, reglezeaza nivelul de zahar din sange si actioneaza asupra…

Citește mai departe

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste cu dulceata de catina si de napi

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste oficial, de luni. Producatorul Sonimpex Serv Com lanseaza dulceata de catina si pe cea de topinambur (napi), bogate in vitamine si cu calitati terapeutice. In luna aprilie 2012, gama de dulceturi „Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti a fost imbogatita cu doua produse originale. Dulceata de…

Citește mai departe

Pro si contra consumului de carne

Dieta in care predomina grasimea animala este asociata cu un risc crescut de boli. Ca sa nu devina o sursa de substante nocive, trebuie sa tinem cont de calitatea si de cantitatea carnii consumate. Asupra riscurilor la care ne expunem consumand carne rosie atragea atentia, inca din 2007, un studiu al World Cancer Research Fund…

Citește mai departe

Beneficiile acizilor grasi polinesaturati Omega 3 si Omega 6

Motto:„Cunoasterea este antidotul temerii” Ralph Waldo Emerson Acizii grasi sunt acizii organici care intra in constitutia lipidelor (grasimilor) si determina proprietatile si deosebirile dintre proprietatile lipidelor in organism. Acizii grasi polinesaturati sunt acizii organici cu rol foarte important in organism, dar care nu pot fi produsi de catre acesta, ci sunt sintetizati numai de plante….

Citește mai departe

Pestele si uleiul de masline iti intaresc inima

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces in lume, iar la nivelul Uniunii Europene femeile sunt cele mai afectate Alimente obisnuite te pot ajuta sa ai o inima sanatoasa. Cea mai eficienta dieta pentru prevenirea bolilor cardiovasculare este cea mediteraneana, spun medicii. Specialistii adauga ca acest tip de alimentatie este bogata in acizi grasi esentiali…

Citește mai departe

Produse eco din canepa

Stiati ca semintele de canepa sunt unul dintre cele mai nutritive alimente si ca uleiul de canepa presat la rece are raportul ideal intre acizii grasi esentali Omega 6 si Omega 3? In curand, va veti putea bucura de beneficiile acetor produse in varianta lor eco. Canah – Green Living este primul procesator autorizat de…

Citește mai departe

Produsul zilei – Saratele din grau spelta

Saratelele ecologice de la Rosengarten sunt preparate din faina din grau spelta (92%), ulei de alune, chimen, sare de mare si zahar din trestie. Nu contin pesticide, coloranti sau conservanti chimici de sinteza periculosi pentru sanatate. Potrivit etichetei nutritionale, 100 de grame de produs au 350 de kilocalorii, 9,3 grame de proteine, 67,2 grame de…

Citește mai departe