Aloe vera, planta care contribuie la intarzierea semnelor specifice imbatranirii

Aloe vera, planta care contribuie la intarzierea semnelor specifice imbatranirii

Aloe vera, planta cunoscuta de mai bine de 400 de ani datorita proprietatilor sale, contine vitamina B, vitamina C, E, dar si acizi grasi esentiali si aminoacizi, enzime si magneziu, fiind recomandata in tratarea numeroaselor afectiuni. Mai exact, aloe vera stimuleaza sistemul imunitar, previne aparitia cancerului, reglezeaza nivelul de zahar din sange si actioneaza asupra arsurilor solare, muscaturilor de insecte si asupra frumusetii.

Desi, aloe vera este cunoscuta pentru actiunea sa asupra arsurilor solare, muscaturilor de insecte sau taieturilor, planta ajuta la stimularea sistemul imunitar. Cercetatorii au demonstrat ca aloe vera are proprietati anticancerigene care stimuleaza si intaresc sistemului imunitar. Planta contribuie la cresterea productiei de celule ale sistemului imunitar, le face mai active si astfel poate ajuta in combaterea bolilor si distrugerea celulelor canceroase.

Aloe vera este si un bun tratament pentru persoanele care sufera de diabet, deoarece regleaza nivelul de zahar din sange. Acest lucru este sustinut de un studiu, potrivit caruia, persoanele care au urmat o cura de trei luni cu aloe vera, au inregistrat un nivel scazut al zaharului in sange.

De asemenea, aloe vera este eficienta in tratamentul persoanelor care se recupereaza dupa operatii, boli, oboseala fizica si psihica prin sustinerea procesului de refacere a organismului, adica hidrateaza, hraneste si ajuta la o mai buna functionare. Specialistii au ajuns la concluzia ca aloe vera poate imbunatatii calitatea sangelui prin reducerea nivelul de colesterol si al trigliceridelor.
Aloe vera este utilizata si in industria cosmetica, contribuie la intarzierea semnelor specifice imbatranirii si la pastrarea sanatoasa a pielii. In acelasi timp, planta ajuta la vindecarea sau ameliorarea unor boli, cum ar fi psoriazis, zona zoster, taieturi, arsuri. Datorita proprietatilor ei, aloe vera este inclusa in componenta multor produse de ingrijire a pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *