OPINIA NUTRITIONISTULUI: Alimentatia organica

Alimentele ecologice sau organice sunt produsele de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice sintetice sau a componentelor modificate genetic, nu au fost expuse iradierii iar in urma producerii lor mediul inconjurator nu a avut de suferit, sustin specialistii. Potrivit acestora, pentru a se considera organica, productia agricola sau zootehnica…

Citește mai departe

Dovleacul reduce posibilitatea aparitiei diabetului

Dovleacul face parte din familia Cucurbitaceae, la fel ca pepenele galben si verde, castravetii si dovleceii. Dovleacul contine vitaminele A, B, C, E, F, K, minerale si microelemente, precum zinc, magneziu, mangan, fier, cupru, fosfor, acizi grasi polinesaturati (palmitic, stearic, linoleic, oleic) si principii complexe (carotenoizi, luteina, zeaxantina, protide, lecitina, enzime). Dovleacul contine si vitamina…

Citește mai departe
Beneficiile nasterii naturale pentru copil si mama

Scandal in Marea Britanie din cauza bebelusilor „modificati genetic”

Guvernul britanic a fost acuzat de inducere in eroare a publicului in ceea ce priveste introducerea unei noi tehnici de fertilizare in vitro, procedura despre care unii experti sustin ca va duce la nasterea de copii „modificati genetic”. Oamenii de stiinta din Marea Britanie, inclusiv Lordul Winston, un pionier al tratamentelor de fertilitate, au criticat…

Citește mai departe
Remedii naturale pentru starea de oboseal? permanent?

Remedii naturale pentru starea de oboseala permanenta

Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine sta adesea la baza unei functionari necorespunzatoare a glandei suprarenale, fapt ce determina caderi bruste ale nivelului de energie. Alte substante nutritive care accelereaza metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 si planta unghia-gaii. Topul…

Citește mai departe

Plante care combat cancerul

In lupta impotriva cancerului, natura joaca un rol important. Pentru a creste sansele de vindecare si pentru a scadea disconfortul, terapiile clasice trebuie combinate cu remediile naturiste. 1. Dragaica (Galium mollugo) Dragaica este o planta cu flori frumoase si parfumate, ce se gaseste cel mai adesea in fanetele de deal si de munte din Romania,…

Citește mai departe

Sanatatea ta: 6 suplimente alimentare naturale care iti dau mai multa energie

Ajuta-ti trupul sa isi reintre in forma rapid, cu cateva suplimente alimentare naturale care iti dau energie, vitalitate, pofta de viata si chef sa te bucuri de avantajele sezonului cald. Industria suplimentelor nutritionale a inflorit in ultimele decenii, oamenii observand tot mai pregnant efectele lor benefice asupra sanatatii. Cand simti ca ti se termina precoce…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Broccoli, minunea verde

Pentru mine, ca si pentru altei femei, broccoli da dependenta. Delicios si sanatos, este alegerea care nu aduce regrete. Numele sau deriva din italianul brocco si din latinul bracchium, care inseamna brat sau ramura. Inrudita cu varza si conopida, broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, bogata in fibre…

Citește mai departe

Secretele laptelui mamar

Pe langa alimentele modificate genetic, mai exista un “adevar incomod” referitor la LAPTE! Consortiul International de Genomica a Laptelui (IMGC), care este gazduit de catre Universitatea California, a lucrat timp de ani de zile pentru a dezvalui rezultatele cercetarii stiintifice despre genele care sunt responsabile pentru producerea laptelui. Echipa a studiat genele care sunt prezente…

Citește mai departe

„Retete Vegane Fara Foc” de Ligia Pop, lansarea primului volum dedicat alimentatiei raw vegane din Romania

Duminica, 7 Octombrie, Curtea Veche Publishing organizeaza evenimentul de lansare a volumului „Retete Vegane Fara Foc” de Ligia Pop, prima carte ce aduce in atentia publicului romanesc stilul de alimentatie raw vegan. Lansarea va avea loc in cadrul Targului Raw Generation Expo, incepand cu ora 12.30, la Rin Grand Hotel din Bucuresti (Str. Vitan-Barzesti, nr….

Citește mai departe

Sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat

Se pare ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat. Cercetatori japonezi de la doua intreprinderi agroalimentare studiaza de cativa ani efectele consumului de fructe si legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be. Ei au prezentat la un congres al Societatii japoneze de nutritie rezultatele celor mai recente cercetari ale lor. Observatiile sunt…

Citește mai departe

Busuiocul, remediu natural pentru numeroase afectiuni

Busuiocul – folosit inca din antichitte – este considerat un remediu natural eficient in lupta cu numeroase afectiuni, cum ar fi colesterolul ridicat, cancerul, acneea si artrita reumatoida. Cu un gust asemanator anasonului, busuiocul este o planta bogata in carotenoizi, precum betacaroten, care protejeaza celulele de efectele negative ale radicalilor liberi si previne procesul de…

Citește mai departe