Mierea de Manuka, cel mai puternic antibiotic natural din lume

0
626
Mierea de Manuka, cel mai puternic antibiotic natural din lume
Superalimentele copilăriei: Mierea şi produsele apicole
Mierea de Manuka, cel mai puternic antibiotic natural din lume
Mierea de Manuka, cel mai puternic antibiotic natural din lume

Mierea de Manuka este o miere unica in lume, preparata din florile arborelui cu acelasi nume, care creste numai in zonele salbatice din Noua Zeelanda. Cunoscuta pentru efectele sale curative spectaculoase, mierea de Manuka este considerata, de asemenea, si cel mai puternic antibiotic natural din lume.

Proprietatile acestui tip de miere au fost descoperite inca din anii ‘80, ea remarcandu-se mai ales prin calitatile antioxidante, antiinflamatorii si antiseptice. Se spune despre mierea de Manuka nu numai ca intareste organismul in fata factorilor nocivi din mediu si alimentatie, dar ca poate trata eficient diferite afectiuni, de la banalele stari gripale si pana la infectii bacteriene.

Datorita faptului ca proprietatile antibacteriene ale acestui tip de miere pot varia in functie de compozitia sa chimica, ea este comercializata sub mai multe variante. Mierea de Manuka cu Factor Unic Manuka (UMF) contine o serie de enzime specifice, este produsa in cantitati foarte mici si este cea mai scumpa miere din lume. Cei care au folosit-o insa, spun ca ar fi si cea mai eficienta.

Ceea ce este foarte important, de asemenea, este ca mierea de Manuka exista in multe variante, potrivite in functie de nevoile si afectiunile fiecaruia. Tocmai de aceea, inainte de a te hotari daca merita sau nu sa investesti intr-un borcan cu astfel de miere, e bine sa te consulti si cu medicul tau. Nu uita nici ca produsele apicole pot da alergii grave, asa ca evita sa cumperi astfel de produse fara acordul medicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.