Regenerabile - 4% din factura
Regenerabile - 4% din factura
Regenerabile - 4% din factura
Regenerabile – 4% din factura

Taxele si accizele reprezinta 36% din totalul unei facturi de energie electrica pentru un consumator casnic si 4% energia regenerabila, a declarat, miercuri, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din camera Deputatilor, Iulian Iancu.

“As pleca de la o factura de energie electrica! Din total energie, observam ca in factura 36% reprezinta taxe si accize si energia regenerabila reprezinta 4% din total. Daca ne uitam la datele Eurostat, in functie de care se compara Romania, cu statele din jur, observam ca partea de productie de energie reprezinta 29%, transportul si distributia — 40%, energie regenerabila 6%, taxe si impozite 25%”, a explicat Iancu.

El a vorbit si despre evolutia pretului la energie in ultimul an, pe Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU), dar si despre structura de productiei a energiei si evolutia din ultimul an.

“In septembrie 2014 fata de septembrie 2013, observam faptul ca, pe Piata pentru Ziua Urmatoare, a scazut pretul cu 27%. In structura, carbunele are o scadere cu 6%, hidrocarburile, o scadere cu 41%, ceea ce este foarte bine pentru ca este foarte scumpa hidrocarbura in Romania, energia hidro este in crestere cu 91,5%, iar pe nuclear a scazut cu 2,5%. Eolianul a crescut cu 29%, dar o surpriza foarte buna pentru mine este biomasa, care si-a dublat aportul, desi cifrele sunt inca mici”, a mai spus Iancu.

Comisia pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor si grupul de presa MediaUno, in parteneriat cu Centrul Roman al Energiei, Federatia Patronala ACUE si Adrem Automation au organizat miercuri evenimentul cu tema ‘Analiza ANRE activitate 2013-2014. Efectele statutului de indepedenta si autonomie al ANRE’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here