Iarba de grau si sucul din iarba de grau sunt cai excelente de a introduce verdeturi inchise la culoare in dieta. Dupa gramaj, iarba de grau e de peste 20 de ori mai densa in nutrienti decat orice alta leguma. Nutritional, iarba de grau e un aliment complet care contine 98 din 102 din elementele de pe Pamant.
Iarba de grau e disponibila in multe forme, inclusiv tablete, capsule, extracte lichide si tincturi. Este deseori folosita pentru stors sau adaugata la smoothie-uri si ceaiuri. Puteti de asemenea cumpara seminte de iarba de grau sau kituri pentru a va creste propria iarba de grau acasa. Multe magazine ofera posibilitatea achizitionarii de iarba de grau organica fara gluten sau crescuta fara bacterii si ciuperci sau organic in aer liber.
21 beneficii ale consumului de iarba de grau:
1) Mareste numarul de globule rosii si scade presiunea arteriala. Curata sangele, organele si tractul gastro-intestinal de deseuri. De asemenea stimuleaza metabolismul si sistemul de enzime al corpului prin imbogatirea sangelui. De asemenea ajuta la reducerea presiunii arteriale prin dilatarea cailor de circulatie din corp.
2) Stimuleaza tiroida, corectand obezitatea, indigestia si o sumedenie de alte acuze.
3) Restaureaza alcalinitatea sangelui. Abundenta sucului in minerale alcaline reduce supra-acidificarea sangelui. Poate fi folosit pentru a calma multe dureri interne si a fost folosita cu succes in tratarea ulcerului peptic, colitei ulcerative, constipatiei, diareei si alte acuze ale tractului gastro-intestinal.
4) E un detoxifiant puternic si un protector al ficatului si sangelui. Enzimele si aminoacizii din aceasta iarba de grau ne pot proteja de carcinogeni mai bine ca orice alt aliment sau medicament. Ne intareste celulele, detoxifica ficatul si sistemul circulator si neutralizeaza chimic poluantii din mediu.
5) Combate tumorile si neutralizeaza toxinele. Studii recente arata ca sucul de iarba de grau are o capacitate puternica de a lupta cu tumorile in acelasi timp neavand toxicitatea comuna a medicamentelor care inhiba agentii distrugatori de celule. Numeroasele componente active din iarba de grau curata sangele si neutralizeaza si digera toxinele din celulele noastre.
6) Contine enzime benefice. Fie ca aveti o taietura la deget pe care doriti s-o vindecati sau doriti sa dati jos 3 kg, enzimele trebuie sa faca treaba. Viata si capacitatile enzimelor gasite in mod natural in corpurile noastre pot fi amplificate daca le ajutam din exterior adaugand enzime exogene (din exterior), ca acestea din iarba de grau. Nu o gatiti. Putem avea beneficiile numeroaselor enzime din sucul de iarba de grau prin consumul negatit al acestuia. Gatirea distruge 100% din enzimele din mancare. Este de asemenea bogata im betacaroten, complexul B, C, E, K si e o sursa naturala de laetril (vitamina B17).
7) Are o similaritate remarcabila cu propriul nostru sange. Al doilea aspect nutritional ca importanta al clorofilei e asemanarea remarcabila cu hemoglobina, compusul care transporta oxigenul in sange. Dr. Yoshihide Hagiwara, presedintele Institutului Hagiwara de Sanatate din Japonia. este un promovator mare al consumului de iarba ca aliment si medicament. El rationeaza astfel: avand in vedere ca aceasta clorofila e solubila in particule lipidice, si particulele grase sunt absorbite direct in sange prin sistemul limfatic, atunci si clorofila poate fi absorbita astfel. Cu alte cuvinte, cand ”sangele” plantelor este absorbit in oameni e transformat in sange uman, care transporta nutrientii la fiecare celula a corpului.
8) Folosit ca implant rectal, corecteaza problemele din interiorul partii inferioare ale intestinului gros. Un implant e o cantitate mica de suc tinuta in aceasta portiune pentru aproximativ 20 de minute. In cazul unei boli, implanturile cu iarba de grau stimuleaza curatirea rapida a partii inferioare a intestinului si trag afara acumularile de deseuri.
9) Aplicat extern pe piele, ajuta la eliminarea mancarimilor aproape instant.
10) Va calma arsurile de piele si ca actiona ca dezinfectant. Frecata in scalp inainte de sampon, va ajuta in probleme cu firus de par si va alevia mancarimile si decojiri ale scalpului.
11) Calmeaza si vindeca taieturi, arsuri, julituri, iritatii, piciorul atletului, iedera, muscaturi de insecte, amorteli, ulcere deschise, tumori etc. Folositi ca o compresa si inlocuiti la fiecare 2-4 ore.
12) Ajuta la somn. Puneti doar o tava cu iarba de grau vie aproape de capul patului. Va imbogati aerul cu oxigen si va genera ioni negativi sa va ajute sa dormiti mai bine.
13) Adaugati la apa de baie si asezati-va comod pentru o inmuiere lunga si frumoasa.
14) Indulceste respiratia si face gingiile mai ferme si mai puternice. Faceti gargara cu sucul.
15) Neutralizeaza substantele toxice cum ar fi cadmiu, strontiu, mercur, policlorura de vinil.
16) Ofera beneficiile transfuziilor cu oxigen lichid avand in vedere ca sucul contine oxigen lichid. Oxigenul e vital multor procese ale corpului, stimuleaza digestia (oxidarea mancarii), promoveaza gandire mai clara (creierul foloseste 25% din resursele de oxigen ale corpului), si protejeaza sangele impotriva bacteriilor anaerobe. Celuleel canceroase nu pot exista in prezenta oxigenului.
17) Face ca parul gri sa revina la culoarea sa naturala si amplifica mult nivelul de energie daca e consumata zilnic.
18) Este un tratament de frumusete care incetineste procesul de imbatranire (consumul sucului). Iarba de grau va curata sangele si va ajuta la rejuvenarea celulelor imbatranite, incetinand procesul imbatranirii, facandu-va sa va simtiti mai vii pe loc. Va ajuta la a aduna piele intinsa/largita.
19) Reduce efectele radiatiei. O enzima care se gaseste in iarba de grau, SOD, reduce efectele radiatiilor si actioneaza ca un compus antiinflamator care poate preveni deteriorarile celulare care urmeaza atacurile de cord sau expunerea la iritanti.
20) Restaureaza fertilitatea si promoveaza aspectul tineresc.
21) Va poate dubla numarul de globule rosii chiar si doar prin a va uda cu ea. Renumitul nutritionist Dr. Bernard Jensen a descoperit ca nu exista alt constructor sanguin mai bun decat sucurile verzi si iarba de grau. In cartea sa ”Magie a Sanatatii prin Clorofila”, mentioneazp multe cazuri in care a fost capabil sa-si dubleze cantitatea de globule rosii in doar cateva zile prin pur si simplu punerea pacientilor sa se imbaieze in apa cu clorofila. Rezultate in construirea sangelui se petrec si mai rapid cand pacientii beau regulat sucuri verzi si iarba de grau.