Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Expozitia Internationala de produse ecologice si naturale Sana 2014

Expozitia Internationala de produse organice si naturale „Sana” isi va deschide portile la Bologna, Italia, pe 6 septembrie si va dura pana pe 9 septembrie 2014. Organizata de BolognaFiere in colaborare cu FederBio si sustinut de IFOAM, Sana este expozitia cea mai mare din Italia dedicata alimentelor ecologice certificate, produselor pe baza de plante si…

Citește mai departe

Produsele ecologice, control la nivel national

In perioada 10-14.02.2014  s-a desfasurat o actiune tematica  de control la nivel national cu privire la respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare ecologice . Controlul tematic s-a desfasurat  pe raza judetului  Satu Mare la un numar de 10 operatori economici. Toti  operatorii economici verificati au  inregistrat  abateri ,fiind   verificate  produse alimentare ecologice  in valoare de 5.258,6 lei . Deficiente constatate au fost urmatoarele:…

Citește mai departe

Inca o minciuna a industriei alimentare: produse din grau “fara gluten, bogate in vitamine”

 Alimentele procesate realizate cu faina alba imbogatita, precum cereale, biscuiti, paste si paine, reprezinta o parte importanta din alimentatia oamenilor Producatorii acestor alimente fac tot posibilul pentru a convinge consumatorii ca faina de grau puternic procesata (faina alba imbogatita cu minerale si vitamine) este o alternativa egala cu faina integrala, ceea ce nu este deloc…

Citește mai departe

Cereale pentru sanatate

Cerealele au devenit unul principalele subiecte din lumea sanatatii si nutritiei de astazi. Oamenii nu pot intelege cum un aliment pe care familiile lor l-au mancat de atat de mult timp a devenit deodata ceva “rau”, relateaza Wakeup-world.com. Realitatea este ca problemele precum sensibilitatea la gluten, obezitatea si boala celiaca sunt in crestere si legate…

Citește mai departe

Hrana vie (raw food) – Demonstratie de gatit fara foc, retete raw si vegan

Detalii despre evenimentul din Bucuresti AICI, pentru Iasi AICI Sambata, 6 noiembrie 2010, orele 15.00, facem party de gateala raw la casa raw.z. Obiectivul principal ne este acela de a te invata principiile intocmirii celor mai gustoase si/sau rapide feluri de mancare cruda, astfel incat sa nu ne mai golesti frigiderele imediat ce le umplem….

Citește mai departe

Romanii nu mananca echilibrat

Majoritatea mancarurilor pe care le preferam contin substante nocive pentru organism. Dieta dezechilibrata este unul dintre factorii principali care explica incidenta mare a bolilor cardiovasculare la noi in tara, spun specialistii. Potrivit specialistilor, alimentatia romanilor contine cu preponderenta alimente prea grase, prea sarate si cu prea mult zahar, ceea ce determina aparitia sindromului metabolic, diabetului…

Citește mai departe

Pateu cu putina rata

Importatorul produsului „Pate rata cu Porto” incalca legislatia in vigoare atat la nivel european, cat si national. Ingredientele trebuie enumerate in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite, iar in acest caz sunt mentionate grasimea si ficatul de rata care au o pondere de sase, respectiv cinci procente. Trucul a fost folosit pentru a distrage atentia de…

Citește mai departe

Biscuiti hipercalorici

Ikram sunt biscuiti produsi din zahar, ulei vegetal hidrogenat, aditivi alimentari si arome artificiale. Din aceasta cauza au o valoare energetica foarte mare, 504 kcal/100 g. Biscuitii Ulker Ikram sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul…

Citește mai departe

Ciocolata umpluta cu margarina

Ciocolata Malaga Baron este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide si lipide, atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Din aceasta cauza, produsul analizat are si o valoare energetica ridicata. Mai mult, in compozitia ciocolatei Malaga Baron intra si un aditiv alimentar care poate afecta sa-na-tatea daca este…

Citește mai departe

Peste cu E211

Sprotul pane Sardes ar fi un produs fara efecte asupra sanatatii daca nu ar avea in compozitie conservantul benzoat de sodiu E211. Acesta este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari, pentru ca, potrivit studiilor, produce mutatii la nivelul ADN-ului, care culmineaza cu declansarea cancerului. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage…

Citește mai departe

Salam cu surprize

Salamul de biscuiti cu alune si gust de ciocolata Cleo are o lista de ingrediente din care consumatorul nu poate afla toate detaliile de care are nevoie. Producatorul nu detaliaza care este compozitia biscuitilor si a rahatului. Printre ingredientele acestora se pot numara aditivi alimentari sau grasimi care afecteaza in mod grav sanatatea. Eticheta nu…

Citește mai departe

Eti Negro, zahar si ulei

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri. Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada…

Citește mai departe

Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului. Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza….

Citește mai departe

Mustar Olympia colorat cu E102

Mustarul iute Olympia este un produs care a avut nevoie de un colorant chimic de sinteza pentru a-i imbunatati imaginea. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari utilizati in industria alimentara. Poate provoca alergii, astm. De asemenea, este incriminat in inducerea sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Prof. dr Gheorghe…

Citește mai departe

Cozonaci traditionali cu nuca, vanduti ca painea calda

Produsele de Craciun din supermarketuri sunt pline de chimicale. Alimentele bio fac legea doar la targurile traditionale . Bucurestenii care au vizitat targul organizat la Muzeul Satului au ascultat colindele lui Stefan Hrusca si au putut cumpara produse ecologice. Faina de grau, zahar cristalizat, grasimi vegetale hidrogenate, gluten vital, enzime, emulsifianti, antioxidanti, oua si inlocuitor…

Citește mai departe

Chec cu doua etichete

Consumatorii care vor sa afle ce contine checul „Pescarusul” vor fi pusi in dificultate de faptul ca acesta are doua etichete, cu ingrediente diferite. Oricum, daca ar avea compozitia specificata de producator, checul ar fi, de fapt, o bezea. Lista de ingrediente a checului cu cacao, stafide si arahide „Pescarus” este neclara pentru cititor. Exista…

Citește mai departe

Pate de porc cu faina, zahar si carmin

Pateul de porc Maks este un produs dezechilibrat nutritional, cu exces de grasimi animale saturate, dar si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat. Pe langa ficatul de porc, producatorul foloseste si carne si slanina. Din aceasta cauza, pateul are o valoare energetica ridicata, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Supraponderalii si…

Citește mai departe

Inca un magazin bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. In Bucuresti s-a deschis luna aceasta un nou magazin specializat in produse alimentare ecologice: Natura Food. Magazinul este situat la parterul unui bloc din ansamblul rezidential Quadra Place (Parcul Politehnica, Strada Fabricii nr…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Produsul zilei: Baton de cocos cu mango

Batonul de cocos si mango bio este fabricat de firma americana Oskri Organics. Produsul contine 59% cocos deshidratat, 37% sirop de orez si 4% mango. Acest „dulce” este liber de gluten si lactoza, motiv pentru care poate fi consumat fara probleme de persoanele cu intoleranta la aceste substante. Potrivit etichetei nutritionale, un baton de 53…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe

Amestec nociv din grasimi sintetice si zaharuri rafinate

Margarina, grasime sintetica, este unul dintre ingredientele principale ale napolitanei. In combinatie cu zaharul, poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Napolitana glazurata Cip este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, avind un exces de glucide (67%) care imprima produsului o incarcatura glicemica foarte ridicata. Excesul de lipide este constituit in principal din…

Citește mai departe

Specialitate cu ciuperci si E-uri

Pe vremea bunicii, strudelul se facea din ingrediente naturale, fara sa fie nevoie de aditivi. Astazi, retetele s-au complicat si pe alocuri par niste insiruiri de substante chimice. In trendul modern se incadreaza si „specialitatea de strudel cu ciuperci – congelat, nepreparat”, care are in compozitie: „Ciuperci 24%, faina de griu, grasimi vegetale si ulei,…

Citește mai departe

Lujerul – Piine cu 4 E-uri

Produsul analizat poate fi consumat de cei care au o dieta bogata pentru a nu dezechilibra organismul din cauza cantitatii mari de glucide pe care o are in compozitie. Piinea total feliata Lujerul are in compozitie: „faina neagra de griu, faina dietetica (macinis total 30%), drojdie, sare extra fina iodata, ameliorator de faina, gluten vital,…

Citește mai departe

Malai cu chimicale

Pufuletii Bimbo constituie un produs care prin natura lui se adreseaza in special copiilor. Eu i-am cumparat de la un chiosc aflat linga un parc pentru copii si erau o multime de pusti care rontaiau cu pofta pufuletii. Parintii care au cumparat pufuletii nu s-au uitat la altceva decit la pret, fara sa se gindeasca…

Citește mai departe

Pavi – Grisine care ne umfla

Compozitia grisinelor cu un exces de glicede face ca acestea sa aiba o valoare energetica foarte mare. De aceea, sunt contraindicate celor cu probleme de greutate. Grisinele cu mac Pavi au in compozitie: faina de griu, sare, drojdie, extract de malt, ameliorator de faina (zaharoza, alpha amilaza), antioxidanti (B.H.A. butilhidroxianisol E 320, acid ascorbic E…

Citește mai departe