Lujerul – Piine cu 4 E-uri

Produsul analizat poate fi consumat de cei care au o dieta bogata pentru a nu dezechilibra organismul din cauza cantitatii mari de glucide pe care o are in compozitie.
paine cu aditivi
Piinea total feliata Lujerul are in compozitie: „faina neagra de griu, faina dietetica (macinis total 30%), drojdie, sare extra fina iodata, ameliorator de faina, gluten vital, enzime, emulsifiant: mono si digliceride (E 471), antioxidant: acid ascorbic (E 300), agent de intarire si stabilizatori: esteri ai mono si digliceridelor cu acizi grasi (E472a), lecitina (E 322), apa.” 100 de grame de piine aduc un aport energetic de 228 kcal/ 955 kj, proteine 8,2 g, glucide 46,5 g, lipide 1 g.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat ca fiind de panificatie obtinut din faina neagra de griu si macinis total, ameliorator de faina si aditivi alimentari cu actiune antioxidanta si stabilizatori. Piinea are o densitate calorica medie si un profil nutritional relativ echilibrat, datorita utilizarii fainii negre si a macinisului total. Acestia pastreaza o serie de macro si micronutrienti valorosi din punct de vedere nutritional. Consumatorii trebuie sa tina cont de cantitatea de sare din produs, pentru a nu depasi doza zilnica recomandata de 6 g pentru un adult. Prea multa sare duce la aparitia bolilor de inima sau de rinichi.

CONCLUZII.
Specialistul ne spune ca produsul poate fi consumat de toate categoriile de persoane in contextul unei diete echilibrate si diversificate si al unui stil de viata activ. Diabeticii il vor consuma conform prescriptiilor medicului curant, tinind cont de aportul de glucide adus de produs. Piinea este interzisa suferinzilor de celiachie, din cauza continutului de gluten.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *