Eveniment – Summit-ul Dunarenilor

WWF (World Wide Fund for Nature) organizeaza in perioada 8-11 septembrie editia a doua a Summit-ului Dunarenilor.
impreuna pentru dunare
Timp de 4 zile, comunele Eselnita si Dubova din judetul Mehedinti vor gazdui 120 de participanti, majoritatea producatori locali si operatori de turism din Romania, Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova. Alegerea celor patru tari participante nu este intimplatoare. Guvernele Romaniei, Bulgariei, Ucrainei si Republicii Moldova au semnat in anul 2000 declaratia privind cooperarea celor patru tari pentru crearea Coridorului Verde al Dunarii Inferioare.

IMPREUNA PENTRU DUNARE! Prin semnarea acestui act, cele patru guverne s-au angajat in urma cu opt ani sa protejeze un milion de hectare si sa restaureze 224.000 de hectare din fostele zone umede aflate de-a lungul Coridorului Verde al Dunarii Inferioare, care se intinde pe o lungime de 1.000 km, de la Portile de Fier pina in Delta Dunarii si Marea Neagra. Organizat in cadrul proiectului “Impreuna pentru Dunare – Natura 2000 si Coridorul Verde al Dunarii Inferioare – Oportunitati pentru Conservarea Naturii si Dezvoltarea Durabila a Comunitatilor Locale”, finantat de Guvernul Olandei prin Programul BBI Matra, Summit-ul isi propune sa incurajeze activitatile economice corelate cu valorile naturale ale ariilor protejate situate de-a lungul Dunarii. Pe agenda evenimentului sint prevazute dezbateri si grupuri de lucru pe teme de ecoturism, agricultura durabila si pescuit sustenabil, dar si prezentarea unor studii de caz din situri Natura 2000 din zona Dunarii.

PRILEJ DE PROMOVARE. Evenimentul este totodata un prilej pentru producatorii din zona Coridorului de a-si promova produsele. A doua zi a Summit-ului va fi deschisa de o expozitie de produse locale, ocazie cu care participantii vor prezenta produse specifice Coridorului Verde al Dunarii Inferioare. “Noi ne-am dorit ca Summit-ul Dunarenilor sa fie dedicat micilor producatori care isi desfasoara activitatea de-a lungul Dunarii. Prin organizarea expozitiei de produse vrem sa promovam activitatile durabile ce se desfasoara aici – agricultura, pescuit, turism, viticultura – si, mai cu seama, sa punem accentul pe mentinerea unui echilibru intre conservarea naturii si activitatea umana”, a declarat Camelia Ionescu, coordonatoarea proiectului.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente