Let`s Do It, Romania! si Teach for Romania lanseaza „Let’s Share & Care!”, primul centru de minerit urban pentru combaterea risipei si sustinerea educatiei in comunitatile defavorizate

Mineritul urban este alternativa la mineritul traditional si consta in recuperarea resurselor din deseuri, de la metale din deseuri electronice pana la materiale de constructii din demolari, prin repararea, reutilizarea sau reciclarea acestora. O initiativa care promoveaza mineritul urban este „Let’s Share & Care!” lansat de Let’s do it, Romania!, care isi propune sa sustina copiii…

Citește mai departe

Rosia Montana este propusa pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Patrimoniul din Rosia Montana se bucura incepand de astazi de recunoasterea oficiala din partea statului roman a valorii sale exceptionale. Localitatea a fost inclusa pe Lista Indicativa a Romaniei pentru Patrimoniul Mondial UNESCO. Anuntul facut public de pe pagina ministerului culturii vine dupa 6 ani de la solicitarea inaintata de societatea civila: “Ministerul Culturii si…

Citește mai departe

‘CARTEA DELTEI DUNARII’ – un model de educatie pentru mediu

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) Tulcea a lansat in 22 noiembrie 2014 programul educational intitulat ‘CARTEA DELTEI DUNARII’ implementat in parteneriat cu Asociatia Euro Tulcea. Programul a primit avizul Inspectoratului Scolar Judetean Tulcea si s-a derulat, pe parcursul anului scolar 2014 – 2015, cu participarea a peste 500 de elevi, de toate varstele, din…

Citește mai departe

Ghidul fermierului pentru finantarea agriculturii traditionale si pentru protectia mediului

WWF-Romania impreuna cu Fundatia Adept si Fundatia Mihai Eminescu Trust lanseaza Ghidul pentru sprijinirea fermierilor in accesarea de fonduri pentru mentinerea practicilor durabile de management al terenurilor in siturile Natura 2000 din Podisul Hartibaciului–Tarnava Mare. Intr-un studiu Gallup pentru WWF de anul acesta, a iesit la iveala nevoia localnicilor din Podisul Transilvaniei de a primi…

Citește mai departe

Finantare pentru evidentierea potentialului afacerilor „verzi” din Muntii Fagaras in beneficiul naturii si oamenilor

Proiectul ECOSS – Finantare pentru evidentierea potentialului afacerilor „verzi” din Muntii Fagaras in beneficiul naturii si al oamenilor Fundatia Conservation CARPATHIA anunta lansarea proiectului “ECOSS”, ce se va implementa in perioada mai 2015 – aprilie 2016, in situl Natura 2000 Muntii Fagaras si comunele invecinate, pentru crearea de alternative economice ce promoveaza activitatile locale si…

Citește mai departe

Dezvoltarea posibilei destinatii ecoturistice Baile Tusnad si imprejurimile

Incepand cu data de 01/07/2015 Organizatia GeoEcologica ACCENT a demarat proiectul cu titlul „Dezvoltarea posibilei destinatii ecoturistice Baile Tusnad si imprejurimile„. Proiectul vizeaza zona agreata de catre partenerii proiectului in vederea dezvoltarii domeniului ecoturistic, respectiv comunitatile din vecinatatea Sitului Natura 2000 ROSCI0007 Bazinul Ciucului de Jos – (Comuna Sancraieni, Comuna Santimbru, Comuna Sansimion si Comuna Tusnad); Orasul Baile Tusnad aflat in vecinatatea Rezervatiei Naturale Piatra…

Citește mai departe

Substantele chimice periculoase din judetul Cluj, monitorizate printr-un nou proiect al APM Cluj

Agentia pentru Protectia Mediului Cluj a lansat, in data de 19.06.2015, in cadrul unei conferinte organizate la Grand Hotel Italia din Cluj Napoca, proiectul „Realizarea unui sistem integrat de culegere si transmitere a datelor provenite din monitorizarea substantelor chimice periculoase in judetul Cluj”. Proiectul urmareste protectia mediului prin imbunatatirea monitorizarii substantelor chimice periculoase, tema sustinuta prin mai multe prezentari…

Citește mai departe

Adunarea ONU de Mediu din 2016 va dezbate securitatea mediului, la propunerea Romaniei

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a propus, in cadrul Biroului Adunarii ONU de Mediu a Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEA), ca securitatea mediului sa fie o tema principala de discutie in cadrul celei de-a doua sesiuni a Adunarii ONU de Mediu (UNEA2), din 2016. Ministrul Gratiela Gavrilescu este vicepresedinte al UNEA. ”Dezbaterile…

Citește mai departe
Reduceți consumul de apă proaspătă! Nu compromiteți generațiile viitoare

Reduceti consumul de apa proaspata! Nu compromiteti generatiile viitoare

Ziua Mondiala a Apei va fi marcata, duminica, de Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea. Tema de anul acesta este „Apa si Dezvoltarea Durabila”. „Apa este sufletul dezvoltarii durabile. Resursele de apa, precum si gama de servicii pe care le furnizeaza sustin reducerea saraciei, cresterea economica si durabilitatea mediului. Apa este esentiala sanatatii umane. Omul poate…

Citește mai departe
Proiectul Energie şi Biomasă 2, finanţat de Uniunea Europeană, s-a lansat

Proiectul Energie si Biomasa 2, finantat de Uniunea Europeana, s-a lansat

„80 de centrale moderne pe biomasa si 21 de colectoare solare instalate in scoli, gradinite, centre comunitare; 300 de cazane pe biomasa oferite la preturi subventionate caselor private si microintreprinderilor; 7 Parteneriate Public-Private de livrare a bioenergiei”, sunt cateva din rezultatele scontate ale Proiectului Energie si Biomasa 2, lansat astazi, 3 martie 2015, in cadrul…

Citește mai departe

Zilele Reciclarii in Piatra Neamt

In perioada 20 – 22 februarie, ECOTIC organizeaza cu sprijinul Dedeman, Recolamp, Primaria Piatra Neamt, Agentia pentru Protectia Mediului Piatra Neamt si Brantner, o noua campanie de constientizare si colectare, denumita “Zilele Reciclarii in orasul Piatra Neamt!”. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfasurate la nivel national si sunt…

Citește mai departe

Ivan Patzaichin a inaugurat Centrul de promovare a destinatiei eco Delta Dunarii

Asociatia ‘Ivan Patzaichin-Mila 23’ a inaugurat, marti, pe faleza din orasul Tulcea, Centrul de informare si promovare a destinatiei eco Delta Dunarii, reiterandu-si, totodata, sprijinul activ pentru dezvoltarea durabila a zonei. ‘Lansam astazi (marti, n. red.) ‘Triunghiul de ecoturism’, proiect care se va materializa la finele lunii martie. Triunghiul de ecoturism inseamna Caraorman-Crisan-Mila 23 si…

Citește mai departe
5-8 februarie 2015 - Zilele Reciclarii in Bacau

5-8 februarie 2015 – Zilele Reciclarii in Bacau

In perioada 5-8 februarie, ECOTIC organizeaza cu sprijinul Dedeman, Recolamp, Primaria Bacau, Agentia pentru Protectia Mediului Bacau si Ecorec Recycling o noua campanie de constientizare si colectare, denumita “Zilele Reciclarii in orasul Bacau!”. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfasurate la nivel national si sunt intitulate generic “Zilele Reciclarii…

Citește mai departe
Solu?ii integrate pentru probleme sociale ?i de mediu

    Ecopolis a lansat proiectul “Solutii integrate pentru probleme sociale si de mediu”

    Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis a lansat proiectul “Solutii integrate pentru probleme sociale si de mediu”, prin care va crea 41 de noi locuri de munca destinate persoanelor dezavantajate din Bucuresti si judetele Neamt, Tulcea si Arges. Astfel, prin intermediul proiectului vor fi create cinci intreprinderi sociale, iar activitatile principale ale afacerilor sociale vor integra…

    Citește mai departe
    Locuitorii raionului Flore?ti opteaz? pentru un mediu mai curat

    Locuitorii raionului Floresti opteaza pentru un mediu mai curat

    Organizatorii campaniei de sensibilizare si informare cu genericul „Pentru sanatate si un mediu mai curat, colecteaza deseurile separat”, demarata in luna ianuarie a.c., au prezentat comunitatii rezultatele obtinute pana acum, in contextul unei conferinte de presa. Cu aceasta ocazie, a fost lansata societatea pe actiuni „Servicii Salubrizare Floresti”. Campania de sensibilizare si informare are loc…

    Citește mai departe
    Manifestari de Ziua Internationala a Zonelor Urbane

      Manifestari de Ziua Internationala a Zonelor Urbane

      Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bacau organizeaza, pana pe 11 noiembrie, inclusiv, un ciclu de manifestari dedicate Zilei Internationale a Zonelor Umede, celebrata in fiecare an pe 8 noiembrie. Este vorba de o serie de seminarii educative in unitati scolare din municipiul Bacau (Scoala Spiru Haret, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Dumitru Mangeron, Scoala…

      Citește mai departe
      Pentru protectia Carpatilor

      Pentru protectia Carpatilor

      Romania va valorifica instrumentele Conventiei Carpatice pentru implementarea politicilor regionale ale agendei ONU post 2015 privind Dezvoltarea Durabila, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, cu ocazia celei de-a patra conferinte a Partilor semnatare ale Conventiei Cadru privind protectia si dezvoltarea durabila a Muntilor Carpati. Potrivit unui comunicat remis duminica AGERPRES, partile au…

      Citește mai departe
      Sorin Oprescu vrea sa defriseze 57 de hectare din Padurea Baneasa pentru un mega-tun imobiliar

      Impotenta clasei politice in solutionarea problemelor stringente ale sectorului forestier din Romania

      Incepand cu anul 2011 Codul Silvic, legea nr. 46 / 2008 – Biblia sectorului forestier, se afla intr-o permanenta dezbatere ce tine capul de afis pe holurile ministerului, parlamentului, in mediul academic, non-guvernamental, intreg sectorul forestier si in mass media. Se asteapta in zadar solutionarea problemelor din silvicultura romaneasca, fiind evident ca aceasta initiativa apare…

      Citește mai departe
      Ecologia si Protec?ia Mediului si ?tiin?a Mediului, programe de studiu noi la Ovidius

      Ecologia si Protectia Mediului si Stiinta Mediului, programe de studiu noi la Ovidius

      Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta ofera doua programe de studii de mare actualitate – Ecologia si Protectia Mediului si Stiinta Mediului, care pregatesc specialisti instruiti sa faca fata problemelor de mediu cu care ne confruntam cu o frecventa din ce in ce mai mare. Aproape ca…

      Citește mai departe
      Investi?ie de peste 20 mil. dolari în parcuri solare

      Valorificarea energiei solare – un model de afaceri mai ecologic

      Proiect sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, in cadrul domeniului de finantare Inovare in Industria Verde Romania. In actualul context economic, dificil si marcat de imprevizibilitate, reducerea costurilor si flexibilitatea productiei reprezinta un deziderat tot mai greu de atins daca nu se apeleaza la inovatie si…

      Citește mai departe
      Buffett pariază pe agricultură şi renunţă la petrol

      Bhutan trece la agricultura organica

      Unele tari trec la energie din surse regenerabile, altele – la alimente complet organice. Tara Himalaya care se invecineaza cu India si China intentioneaza sa renunte 100% la utilizarea substantelor chimice artificiale in agricultura pana in anul 2020. Ministrul Agriculturii si Padurilor Bhutanului, Pema Gyamtsho, a anuntat decizia in cadrul Summit-ul Delhi privind dezvoltarea durabila…

      Citește mai departe
      POS Mediu: 5 noi contracte semnate

      Attila Korodi: „Dezvoltarea durabila trebuie sa tina cont de particularitatile fiecarei tari in parte”

      Fiecare stat trebuie sa isi actualizeze strategia nationala de dezvoltare durabila in functie de particularitatile sale, a declarat ministrul mediului si schimbarilor climatice, Attila Korodi, in cadrul Forumului politic la nivel inalt privind dezvoltarea durabila, organizat sub egida Consiliului Economic si Social al ONU (ECOSOC). „Este foarte important ca, pe langa actualizarea strategiilor nationale cu…

      Citește mai departe
      Prima sedinta de birou a Adunarii ONU de Mediu ar putea avea loc in Romania

      Prima sedinta de birou a Adunarii ONU de Mediu ar putea avea loc in Romania

      Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, care indeplineste functia de vicepresedinte al biroului Adunarii ONU de Mediu a Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEA) a propus conducerii executive a UNEP ca prima sedinta a noului birou sa se organizeze in Romania, in aceasta toamna. Propunerea ministrului Korodi a fost inaintata domnului Achim Steiner, secretar…

      Citește mai departe
      Securitatea ecologic? a statelor CSI, discutat? la Kirgizstan

      Securitatea ecologica a statelor CSI, discutata la Kirgizstan

      Presedintele Comisiei parlamentare mediu si schimbari climatice, Violeta Ivanov, participa la sedinta Comisiei permanente a Adunarii Interparlamentare a CSI pentru politica agrara, resurse naturale si ecologie. Reuniunea are loc in perioada 26–27 iunie, la Cholpon-Ata, Republica Kirghiza. Potrivit ordinii de zi, in cadrul sedintei vor fi discutate aspecte referitoare la dezvoltarea durabila a Republicii Kirgizstan,…

      Citește mai departe
      Cercetătorii continuă să apere produsele modificate genetic

      Restrictia si interzicerea cultivarii de OMG-uri discutate la Consiliul de Mediu, Luxembourg

      Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a participat joi, 12 iunie, la Consiliul de Mediu al Uniunii Europene ce s-a desfasurat la Luxembourg. In cadrul Consiliului s-a adoptat propunerea de modificare a Directivei 2001/ 18/ CE in ceea ce priveste posibilitatea statelor membre de a restrictiona sau de a interzice cultivarea de OMG-uri pe…

      Citește mai departe

      Ministrul Mediului a participat la Consiliul de Mediu al Uniunii Europene ce s-a desfasurat la Luxembourg

      Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a participat joi, la Consiliul de Mediu al Uniunii Europene ce s-a desfasurat la Luxembourg. Consiliul, ce reuneste ministri ai mediului din Statele Membre, este principalul organism de decizie al Uniunii Europene si are rolul de a supraveghea dezvoltarea durabila armonioasa si echilibrata a activitatilor economice si sociale…

      Citește mai departe
      Prin?ul Charles a discutat cu europarlamentarul Daciana Sârbu despre agricultura ecologic?

      Printul Charles a discutat cu europarlamentarul Daciana Sarbu despre agricultura ecologica

      Agricultura ecologica, dezvoltarea durabila a zonei montane si cresterea atractivitatii acesteia, precum si sprijinul acordat micilor fermieri au fost principalele teme discutate in cadrul intrevederii pe care printul Charles a avut-o cu Daciana Sarbu, relateaza Agerpres. Daciana Sarbu i-a prezentat Altetei Sale Regale Charles, printul de Wales, masurile adoptate de autoritatile romane pentru cresterea atractivitatii…

      Citește mai departe
      Presedintele BEI a sfatuit joi Europa sa isi majoreze angajamentul fata de energiile regenerabile

      Sectorul energiilor regenerabile, pe agenda celui de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabila

      Modelul de dezvoltare si functionare a sectorului energiilor regenerabile din Spania s-a aflat joi in prim-planul primei zile a celui de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabila, organizat in capitala spaniola de Secretariatul de stat pentru Iberoamerica si firma de consultanta si audit Ernst&Young (EY). Sectorul energiilor regenerabile, pe agenda celui de-al III-lea Forum global…

      Citește mai departe