Bhutan trece la agricultura organica

Bhutan trece la agricultura organica
Bhutan trece la agricultura organica

Unele tari trec la energie din surse regenerabile, altele – la alimente complet organice. Tara Himalaya care se invecineaza cu India si China intentioneaza sa renunte 100% la utilizarea substantelor chimice artificiale in agricultura pana in anul 2020.

Ministrul Agriculturii si Padurilor Bhutanului, Pema Gyamtsho, a anuntat decizia in cadrul Summit-ul Delhi privind dezvoltarea durabila din 2013. El a mentionat ca efectele nocive ale ingrasamintelor chimice nu numai ca reduc valoarea nutritiva a legumelor si fructelor, dar de asemenea dauneaza mediului inconjurator prin faptul ca dupa utilizare toata chimia se duce in apele subterane. A creste alimente ecologice nu este atat de usor, In Occident productia scade puternic atunci cand solul nu mai este tratat cu ingrasaminte chimice moderne. De aceea este nevoie de cativa ani pentru a-l pregati la astfel de schimbari majore.

S-ar parea ca un mic regat cu o populatie de aproximativ 450 000 de persoane si un sector agricol bine dezvoltat isi poate sprijini pe deplin populatia cu alimente, insa guvernul se asteapta la mai mult – exportul ulterior al produselor de calitate in tarile vecine. Pentru tara Bhutan care si-a deschis portile la influentele lumii cu doar 30 ani in urma si de unde tinerii pleaca rapid pentru a se stabili in tarile mai dezvoltate, o astfel de politica este o modalitate buna de a atrage atentia intregii lumi si in acelasi timp de a reinnoi traditia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente