Array

China face pasi mici spre un viitor verde

China face pasi mici spre un viitor verde
China face pasi mici spre un viitor verde

China este cea mai poluata tara de pe Glob. In acest context, o echipa de oameni de afaceri chinezi in parteneriat cu guvernul acestei tari si cu ajutorul unor arhitecti britanici vor ridica doua cladiri care vor fi 100% verzi. Turnurile Phoenix, care vor deveni in 2018 cele mai inalte cladiri din lume, sunt o inovatie din punct de vedere ecologic pentru ca vor avea turbine eoliene, un sistem puternic de curatare a aerului si o gradina verticala.

Turnurile Phoenix fac parte dintr-un proiect ecologic mai amplu al orasului chinez Wuhan, un nod de transport, comparat cu binecunoscutul Chicago.

Ajungand la aproape un kilometru inaltime, Turnurile Phoenix vor fi construite pe un santier de peste 460.000 de metri patrati aflat pe o insula a unui lac de-a lungul raului Yangtze, care traverseaza orasul Wuhan. Turnurile vor fi in directa relatie cu lacul si se vor ajuta reciproc. “Va puteti imagina presiunea asupra unui lac, cu un oras imens in plina dezvoltare in jurul sau”, declara pentru CNN arhitectul Laurie Chetwoods.

In centrul turnului mai inalt va exista un horn termal care va absorbi aerul din zona pentru a raci cladirile. Acesta va fi apoi filtrat si eliberat in atmosfera intr-o stare purificata. Si apa va fi supusa unui ciclu similar de curatare. Turnul mai inalt va avea si panouri fotovoltaice. Impreuna, cele doua turnuri vor genera mult mai multa energie verde decat au nevoie pentru a functiona. “Planul va functiona ca un catalizator ecologic pentru a revigora orasul Wuhan si pentru a evita consecintele dezastruoase ale dezvoltarii urbane care s-au produs in alte parti ale Chinei”, declara Chetwoods.

Turnurile Phoenix vor constitui cu siguranta o atractie turistica, cu coloratura lor ce duce cu gandul la apus si reteaua suspendata de magazine si restaurante. Designul celor doua turnuri inca asteapta aprobarea finala din partea guvernului chinez. (sursa: Think Progress)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente