22 martie – Ziua Mondiala a Apei in Prahova

22 martie - Ziua Mondiala a Apei in Prahova
22 martie - Ziua Mondiala a Apei in Prahova
22 martie – Ziua Mondiala a Apei in Prahova

Luni-23 martie 2015, la ora 12,00, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova va avea loc o activitate ocazionata de Ziua Mondiala a Apei, care se sarbatoreste anual pe 22 martie.

In cadrul evenimentului organizat de APM Prahova se vor prezenta cele mai bune videoclipuri/fotomontaje avand ca tema Ziua Mondiala a Apei, materiale realizate de elevii celor 13 scoli inscrise la cea de-a VII-a editie a proiectului-concurs de educatie ecologica pentru elevii prahoveni “Gandeste verde, gandeste curat!”

Deviza sub care se organizeaza in acest an activitatile dedicate Zilei Mondiale a Apei este: „Apa si dezvoltarea durabila”. Apa este o resursa epuizabila si vulnerabila, esentiala pentru a sustine viata, dezvoltarea si mediul inconjurator. Obiectivul Zilei Mondiale a Apei in acest an este concentrarea eforturilor oamenilor de pretutindeni catre utilizarea, dezvoltarea si protectia resurselor de apa de o maniera echitabila si rezonabila, respectiv catre aplicarea conceptului de dezvoltare durabila in domeniul gospodaririi apelor.

Desfasurata pe intreaga Planeta, sub egida Natiunilor Unite, aceasta manifestare evidentiaza importanta pe care o are apa in viata de zi cu zi. In 1992, Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio, in Brazilia, a recomandat desemnarea unei zile internationale pentru a celebra apa. Adunarea Generala a Natiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondiala a Apei, iar de atunci aceasta a fost sarbatorita anual.

Perioada 2005-2015 a fost desemnata ca “Decada Internationala pentru Actiune – Apa pentru viata”, interval in care omenirea si-a propus “o concentrare mai activa asupra problemelor legate de apa, printr-o participare activa a tuturor cetatenilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *