21 martie – actiune de igienizare si plantare de arbori pe malurile Petei, Oradea

21 martie - actiune de igienizare si plantare de arbori pe malurile Petei, Oradea
21 martie – actiune de igienizare si plantare de arbori pe malurile Petei, Oradea

Fundatia Life Tineret cauta voluntari care sa li se alature sambata, 21 martie, in actiunea de igienizare si plantare de arbori pe malurile Petei, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Pana acum, li s-au alaturat Cercetasii Don Orione, Asociatia Learning Communities, ECOTOP Oradea si Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – Centrul Local Oradea.

“Paraul Peta este unul dintre raurile care traverseaza Oradea si noi, organizatorii, consideram ca trebuie sa facem eforturi pentru ca apele noastre curgatoare sa ramana curate, sa fie ocrotite si sa le protejam pentru a deveni un climat pentru biodiversitate”, se precizeaza in invitatia lansata pe facebook de Fundatia Life Tineret. Astfel, organizatorii ii invita pe oradeni sa li se alature sambata, 21 martie, de la ora 9.00, la actiunea de igienizare a malurilor Petei si plantare de arbori in zona Cararea Verde. “Este final de perioada, cand se pot derula plantari de primavara si ne-am propus ca acum, sambata, 21 martie, sa plantam cel putin 50 de arbori pe malurile Paraului Peta. Zona pe care o vizam este intre Podul Cantemir (unde se afla statuia lui Dimitrie Cantemir) si strada Prieteniei (vis-a-vis de Lotus Center)”, se arata in invitatie. Organizatorii au nevoie de voluntari pentru saparea gropilor, transportul si plantarea arborilor, udarea acestora, respectiv igienizarea malurilor Petei.

Fundatia Life asigura instrumentele de sapat, insa voluntarii care vor sa participe la actiunea de igienizare sunt rugati sa aduca manusi de protectie. “Arborii pe care ii vom planta provin din fosta Pepiniera a comunitatii noastre. Pe cei interesati ii rugam sa ne contacteze la adresa [email protected] Scoaterea arborilor va incepe vineri, 20 martie, de la ora 14.00 pana la ora 18.00, urmand ca sambata, incepand cu ora 9.30, sa ii plantam pe malurile Petei. Ajutati-ne sa facem Paraul Peta si zona Cararea Verde pentru noi, dar mai ales pentru copiii nostri, una verde si placuta”, se mentioneaza la sfarsitul invitatiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente