Zilele Reciclarii in Piatra Neamt

0
822
Zilele Reciclării în Piatra Neamț
Zilele Reciclarii in Piatra Neamt
Zilele Reciclarii in Piatra Neamt

In perioada 20 – 22 februarie, ECOTIC organizeaza cu sprijinul Dedeman, Recolamp, Primaria Piatra Neamt, Agentia pentru Protectia Mediului Piatra Neamt si Brantner, o noua campanie de constientizare si colectare, denumita “Zilele Reciclarii in orasul Piatra Neamt!”. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfasurate la nivel national si sunt intitulate generic “Zilele Reciclarii in orasul tau!”. Aceste campanii fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de catre Asociatia ECOTIC prin contributia instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC isi propune sa contribuie la reducerea riscului schimbarilor climatice prin cresterea nivelului de constientizare cu privire la reciclarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE).

In cele 3 zile de campanie (20-22 februarie), locuitorii orasului Piatra Neamt vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expozitie mobila pe 4 roti, a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Caravana ECOTIC va fi amplasata in fata in Casei de Cultura a Sindicatelor si va fi deschisa in intervalul orar 10 00 – 18 00.

In cadrul acestei campanii vor fi organizate doua tombole: o tombola dedicata deseurilor de echipamente electrice si electronice si o tombola dedicata becurilor si neoanelor. Pentru fiecare deseu predat se ofera un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicata DEEE va avea ca premii 3 tablete Utok oferite de catre Dedeman iar tombola dedicata becurilor si neoanelor, o tableta Samsung oferita de catre Recolamp.

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este si programul dedicat scolilor, „Zilele ECO in Scoala ta!”. In cadrul acestui program au fost vizitate peste 47 de scoli din Bucuresti, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Ploiesti, Brasov, Adjud si Bacau, urmand ca pana in iunie 2016 sa se atinga un numar de peste 150 de scoli la nivel national. Caravana va vizita urmatoarele scoli din Piatra Neamt: Scoala Gimnaziala nr.3, Scoala Gimnaziala nr.5, Scoala Gimnaziala Elena Cuza, Scoala Gimnaziala nr.2 si Colegiul National Petru Rares.

Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro si pe pagina de facebook Ecoterrianul.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 400 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 8 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

Despre LIFE+:

Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanteaza proiectele care contribuie la elaborarea si punerea in practica a politicii si a legislatiei in domeniul mediului. Acest program faciliteaza in special integrarea problemelor de mediu in cadrul celorlalte politici si mai general, participa la dezvoltarea durabila. Programul LIFE+ inlocuieste o serie de instrumente financiare dedicate protectiei mediului. Mai multe detalii gasiti pehttp://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.