Attila Korodi: „Dezvoltarea durabila trebuie sa tina cont de particularitatile fiecarei tari in parte”

POS Mediu: 5 noi contracte semnate
Attila Korodi: "Dezvoltarea durabila trebuie sa tina cont de particularitatile fiecarei tari in parte"
Attila Korodi: „Dezvoltarea durabila trebuie sa tina cont de particularitatile fiecarei tari in parte”

Fiecare stat trebuie sa isi actualizeze strategia nationala de dezvoltare durabila in functie de particularitatile sale, a declarat ministrul mediului si schimbarilor climatice, Attila Korodi, in cadrul Forumului politic la nivel inalt privind dezvoltarea durabila, organizat sub egida Consiliului Economic si Social al ONU (ECOSOC).

„Este foarte important ca, pe langa actualizarea strategiilor nationale cu recomandarile Conferintei Rio +20, aceste modificari sa fie orientate catre nevoile cetateanului”, a completat Attila Korodi.

Acest forum a fost construit pentru a trasa si gestiona liniile directoare in ceea ce priveste dezvoltarea durabila la nivel mondial. „Insa pentru ca acest demers sa se bucure intr-adevar de succes, consider ca este esential sa se tina cont de particularitatile fiecarui stat”, a declarat ministrul Attila Korodi, in cadrul interventiei avute ieri.

Punctele de vedere exprimate prin discursul ministrului Mediului din Romania au fost apreciate de presedintele ECOSOC, dl. Martin Sajdik, care a precizat ca acestea pot reprezenta o baza solida pentru viitoarele Obiective de Dezvoltare Durabila ce vor fi stabilite de ONU in anul 2015.

In cadrul lucrarilor Forumului politic la nivel inalt privind dezvoltarea durabila, ministrul Attila Korodi a avut o serie de intalniri bilateral cu oficiali ai ONU, precum si cu omologi din alte state, prezenti la reuniune.

Forumul Politic la Nivel Inalt pe Dezvoltare Durabila (HLPF) reprezinta cea mai importanta platforma a ONU in domeniul dezvoltarii durabile. HLPF asigura leadership-ul politic si orientari (guidelines), follow-up si examinarea progreselor in implementarea angajamentelor in domeniul dezvoltarii durabile si raspunde provocarilor noi si emergente in sfera dezvoltarii durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *