Doneaza pentru FanFest, un festival revolutionar nascut la Rosia Montana!

DONEAZ? pentru FânFest, un festival revolu?ionar n?scut la Ro?ia Montan?!
DONEAZĂ pentru FanFest, un festival revolutionar nascut la Rosia Montana!
DONEAZĂ pentru FanFest, un festival revolutionar nascut la Rosia Montana!

FanFest este cel mai mare festival activist multi-cultural din Romania care a inceput din eforturile unei mici comunitati de a-si proteja pamantului, inspirand o generatie intreaga.

Acum 9 ani, o samanta a fost plantata la Rosia Montana;
poate o mica scanteie sa starneasca o revolutie?

FanFest este cel mai mare festival activist multi-cultural din Romania. A debutat odata cu lupta impotriva celui mai mare proiect minier aurifer din Europa si s-a transformat in epicentrul celei mai importante miscari civice si de mediu din Romania.

Acest micut sat traditional din Transilvania a reusit sa cucereasca, an dupa an, inimile si imaginatia oamenilor de pretutindeni, atrasi la FanFest de muzica, teatru, dans, expozitii, workshopuri si mai ales dornici de a-si exprima solidaritatea fata de campania Salvati Rosia Montana.Intre 11-17 August, Rosia Montana isi deschide din nou portile si invita lumea sa descopere minunatul patrimoniu existent aici, precum si diversele moduri de dezvoltare sustenabila ale regiunii, cum ar fi turismul, mestesugaritul sau agricultura traditionala.

Ce este Rosia Montana?

Aceasta asezare a fost locuita inca din era pre-romana, fiind astfel una dintre cele mai vechi mine atestate din Romania , dar si cel mai vast depozit de aur continental din Europa. Este una dintre cele sapte “cele mai periclitate” site-uri culturale europene, indeplinind in aceleasi timp 4 criterii UNESCO de maxima importanta pentru patrimoniul mondial. Dar mai presus de toate, este un sat linistit si pitoresc, cu oameni calzi si primitori, care risca o nedreptate ireversibila.

De ce este importanta Rosia Montana?

Incepand din anul 2000, Campania Salvati Rosia Montana a reusit prin diverse actiuni, dezbateri, precum si numeroase victorii in instantele de judecata, sa opreasca acest proiect minier ilegal si extrem de controversat. Lucrurile au luat insa o intorsatura periculoasa anul trecut in toamna, cand politicienii corupti ai Romaniei au incercat sa promulge o lege care sa ii acorde firmei canadiene puteri extraordinare, incluzand dreptul de a expropria, de a schimba cursul unor rauri sau de a crea cel mai mare lac de cianura din Europa.Putini s-au asteptat insa la reactia incredibila a societatii civile in fata acestei initiative, si implicit la masivele proteste de strada care au urmat. Uniti Salvam Rosia Montana a rasunat saptamani de-a randul pe strazile a numeroaselor orase din Romania. Mai mult, aceasta larga miscare civila si de mediu, s-a raspandit in scurt timp in toata lumea, de la Bucuresti la Londra, New York sau Shangai.

Numeroase proiecte artistice au luat nastere odata cu aceasta miscare, care mai de care mai diverse si inovative, de la panza colectiva realizata in numeroase orase din lume la concerte, proiectii de film, expozitii sau lantul uman format in jurul Parlamentului Romaniei, a 4-a cladire ca marime din lume.

Cine suntem si ce dorim sa realizam?

FanFestF este un festival organizat de catre organizatia nonguvernamentala Alburnus Maior, cu ajutorul si spijinilor satenilor din Rosia Montana si a voluntarilor de pretutindeni din Romania.

 • FF a devenit emblema uneia dintre cele mai explozive si vibrante miscari de mediu din Europa de est.
 • FF a transformat acesta comunitate mica din Muntii Apuseni in destinatia nr. 1 pentru iubitorii de arta, cultura, natura, patrimoniu si pentru cei care militeaza pentru justitie si drepturile omului.
 • FF este dovada vie ca alternativele de dezvoltare durabila pot ajuta o comunitate sa se dezvolte in armonie si oamenii sai sa prospere.
 • FF a inspirat si continua sa inspire o generatie de artisti, academicieni, activisti si oameni din toate colturile lumii de a lucra impreuna pentru a proteja patrimoniul cultural si natural comun.

9 ani de FF

Festivalul este organizat in intregime cu ajutorul voluntarilor. Organizatorii, artistii, invitatii participa pro bono, iar publicul are acces gratuit la toate evenimentele din cadrul festivalului. Cei 9 ani de zile de existenta FanFest insumeaza:

 • Sute de concerte si spectacole de teatru si dans
 • Sute de workshopuri de restaurare
 • Sute de jocuri pentru copii si adulti
 • Sute de proiectii de film, expozitii, seri de poezie
 • Sute de evenimente muzicale cu DJ
 • Sute de dezbateri, prezentari, workshopuri despre creativitate, activism, sustenabilitate si multe altele
 • Mii de plimbari, drumetii si excursii in regiunea Rosiei Montane, una dintre cele mai vechi asezari din Romania
 • Sute de activitati in aer liber de la slack-lining la parasutism

 Pana in acest moment, am reusit sa strangem fondurile necesare pentru scena sistemul de sunet si o parte a costurilor de transport ale invitatilor nostri. Insa avem nevoie de sprijinul vostru pentru a realiza cea de-a 9-a editie a festivalului! Donatiile care vor depasi obiectivul nostru vor fi utilizate pentru a acoperi costurile de transport ale artistilor invitati, al doilea cost ca marime din cadrul festivalului.

Ce vor asigura donatiile voastre?

 • Cazarea artistilor si invitatilor festivalului €750
 • Mancarea pentru cei peste 150 de voluntari si invitati €1200
 • Echipamentul de interpretariat simultan €960
 • Costurile de inchiriere a corturilor festivalului €1400
 • Alte cheltuieli de infrastructura (generatoare, toalete-eco, dusuri improvizate, gestionarea deseurilor) €1690
 • Costurile campaniei Indiegogo €440

Impreuna, continuam revolutia!  Va rugam donati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *