Ecologia si Protectia Mediului si Stiinta Mediului, programe de studiu noi la Ovidius

Ecologia si Protec?ia Mediului si ?tiin?a Mediului, programe de studiu noi la Ovidius
Ecologia si Protectia Mediului si Stiinta Mediului, programe de studiu noi la Ovidius
Ecologia si Protectia Mediului si Stiinta Mediului, programe de studiu noi la Ovidius

Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta ofera doua programe de studii de mare actualitate – Ecologia si Protectia Mediului si Stiinta Mediului, care pregatesc specialisti instruiti sa faca fata problemelor de mediu cu care ne confruntam cu o frecventa din ce in ce mai mare. Aproape ca nu exista domeniu de activitate direct corelat sau conex problematicii de mediu in care absolventii FSNSA sa nu se poate integra cu succes. Societatile care desfasoara activitate generatoare de impact asupra mediului angajeaza specialisti in ecologie sau specialisti de mediu, in cadrul unor compartimente de profil. Pe langa acestea, si pe piata romaneasca au aparut si tind sa se inmulteasca firmele specializate in analiza si evaluarea impactelor de mediu. Si acestea, la randul lor, angajeaza biologi, ecologi si specialisti in stiinta mediului.

Anul acesta, in cadrul sesiunii de admitere din luna septembrie, Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole scoate la concurs la specializarea Stiinta mediului 92 locuri cu taxa si 2 locuri fara taxa. La specializarea Ecologia si Protectia Mediului sunt scoase la concurs 84 de locuri cu taxa, iar la specializarea Biologie – 22 locuri cu taxa. La specializarile Geografie si Geografia Turismului sunt scoase la concurs 25, respectiv 91 de locuri cu taxa, viitorii studenti putand opta la absolvire pentru numeroase profesii atat in cercetare, cat si in turism sau invatamant.

In cadrul Facultatii de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole, sunt acreditate specializarile Biologie, Ecologia si Protectia Mediului, Geografie, iar autorizate, urmand a fi acreditate, sunt Geografia Turismului si Stiinta Mediului. Diplomele obtinute la absolvire sunt recunoscute international.

La specializarea Agricultura, sunt scoase la concurs atat locuri la forma cu frecventa (9 locuri cu taxa), cat si la cea cu frecventa redusa (3 locuri cu taxa). De asemenea, la specializarea Horticultura, Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole sunt disponibile 20 de locuri cu taxa. Specializarea Inginerie economica in Agricultura ofera la admitere 60 de locuri cu taxa.

Concursul de admitere la ciclul de studii de licenta, pentru toate domeniile de studii, se desfasoara fara probe scrise si consta din analiza dosarelor candidatilor. Ierarhizarea candidatilor la admiterea la studii de licenta se face tinand cont de media la examenul de bacalaureat.

In cadrul Facultatii Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole, studentii sunt implicati de timpuriu in activitati de cercetare, in contracte pur stiintifice, cu mediul economic si fac cercetare aplicata alaturi de cadrele universitare. Acest lucru este valabil atat pentru studentii care aleg o cariera stiintifica, in cercetare, cat si pentru cei care opteaza pentru o cariera in invatamant. Pe langa cursuri, studentii sunt antrenati in sedinte de lucrari practice, conferinte nationale si internationale, concursuri intre marile centre universitare.

Absolventii pot opta, la finalizarea studiilor de licenta, sa-si continue pregatirea tot in cadrul Facultatii de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole. Anul acesta, domeniul Biologie ofera doua programe de masterat: Conservarea Biodiversitatii si Valorificarea principiilor bioactive din plante indigene. Pentru domeniul Stiinta Mediului sunt scoase la concurs locuri cu taxa si fara taxa la specializarile Analiza si evaluarea impactului de mediu si Dezvoltarea durabila in zona costiera si valorificarea eco-turistica a spatiului litoral. Totodata, pentru domeniul Agronomie, sunt scoase la concurs locuri fara taxa si cu taxa in cadrul programelor de masterat Sisteme de agricultura si monitorizarea zonelor vulnerabile la seceta si Controlul si monitorizarea produselor agricole. Toate programele de masterat sunt acreditate, iar absolventii pot opta ulterior si pentru studii doctorale in domeniu.

Concursul de admitere pentru ciclul de studii de masterat, pentru toate domeniile de studii, se desfasoara fara probe scrise si consta din analiza dosarelor candidatilor si un interviu. Ierarhizarea candidatilor la admiterea la studii de masterat se face tinand cont de media la examenul de licenta (50%), nota la interviu (30%) si media anilor de studii (20%).

Pentru studii de licenta si masterat, se pot face inscrieri pana pe data de 14 septembrie, iar interviul pentru admitere studii de masterat este programat pe data de 15 septembrie. In zilele de 16 si 17 septembrie, candidatii declarati admisi se pot inmatricula la secretariatul facultatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *