Pentru protectia Carpatilor

Pentru protectia Carpatilor
Pentru protectia Carpatilor
Pentru protectia Carpatilor

Romania va valorifica instrumentele Conventiei Carpatice pentru implementarea politicilor regionale ale agendei ONU post 2015 privind Dezvoltarea Durabila, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, cu ocazia celei de-a patra conferinte a Partilor semnatare ale Conventiei Cadru privind protectia si dezvoltarea durabila a Muntilor Carpati.

Potrivit unui comunicat remis duminica AGERPRES, partile au semnat Protocolul privind transportul durabil, al patrulea document oficial asupra caruia tarile au cazut de acord pana acum, de la momentul semnarii Conventiei in luna mai 2003.

‘Protocolul semnat in cadrul Adunarii Partilor promoveaza politici multi-sectoriale pentru protejarea resurselor naturale din aria Carpatilor. Succesul proiectului Bio Regio, implementat in Sud-Estul Europei si in Regiunea carpato-danubiana, demonstreaza necesitatea politicilor regionale si a celor trans-sectoriale’, a afirmat Attila Korodi.

Intalnirea Partilor a reunit reprezentanti la nivel inalt din tarile semnatare ale Conventiei precum si oficiali ai UNEP (Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite), Conventiei Alpine dar si organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai mediului academic.

Adunarea a pus in discutie si alegerea, in urmatoarea intalnire a Partilor, a tarii care sa preia coordonarea Secretariatului General al Conventiei.

‘60% din ariile naturale protejate ale intregului lant Carpatic se regasesc pe teritoriul tarii noastre in timp ce 14% din spatiul carpatic romanesc este ocupat de parcuri nationale si naturale. Astfel, coordonarea de la Brasov a actiunilor de conservare a resurselor naturale din Carpati ar asigura maximul de impact in succesul politicilor regionale stabilite de Conventie’, a precizat Korodi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *