Raspunsul Greenpeace Romania la reactiile RNP Romsilva si Ministerului Apelor si Padurilor cu privire la situatia exploatarii din padurea cvasivirgina Bratocea, din Muntii Ciucas

Mai jos redam comunicatul de presa primit de redactia noastra din partea Greenpeace Romania: Reiteram afirmatia ca actiunea Greenpeace Romania nu vizeaza o institutie anume, ci este orientata catre protejarea padurilor virgine si cvasivirgine din Romania, ultimele asemenea paduri ramase in zona temperata a Europei. In ceea ce priveste reactia RNP Romsilva, Greenpeace Romania nu…

Citește mai departe

Finantare pentru evidentierea potentialului afacerilor „verzi” din Muntii Fagaras in beneficiul naturii si oamenilor

Proiectul ECOSS – Finantare pentru evidentierea potentialului afacerilor „verzi” din Muntii Fagaras in beneficiul naturii si al oamenilor Fundatia Conservation CARPATHIA anunta lansarea proiectului “ECOSS”, ce se va implementa in perioada mai 2015 – aprilie 2016, in situl Natura 2000 Muntii Fagaras si comunele invecinate, pentru crearea de alternative economice ce promoveaza activitatile locale si…

Citește mai departe

Liceeni din Banatul Montan se pregatesc sa devina ambasadori ai naturii

Organizatia internationala de mediu WWF (World Wide Fund for Nature) creste eforturile de conservare a zonelor de salbaticie din Carpatii de Sud-Vest prin lansarea unui nou proiect de educatie. Cu titlul „Tineri activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati”, acesta se deruleaza in parteneriat cu cinci licee din Resita, Anina, Orsova, Baile Herculane si Lupeni,…

Citește mai departe
Cinci licee din Banatul Montan se pregătesc să devină ambasadori ai naturii sălbatice

Cinci licee din Banatul Montan se pregatesc sa devina ambasadori ai naturii salbatice

Organizatia internationala de mediu WWF (World Wide Fund for Nature) creste eforturile de conservare a zonelor de salbaticie din Carpatii de Sud-Vest prin lansarea unui nou proiect de educatie, informeaza un comunicat al organizatiei. Proiectul „Tineri activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati” se deruleaza in parteneriat cu cinci licee din orasele Resita, Anina, Orsova,…

Citește mai departe

Tineri activi in salbaticie

Organizatia internationala de mediu WWF, creste eforturile de conservare a zonelor de salbaticie din Carpatii de Sud-Vest prin lansarea unui nou proiect de educatie. Proiectul „Tineri activi pentru protejarea naturii salbatice din Carpati” se deruleaza in parteneriat cu cinci licee din orasele Resita, Anina, Orsova, Baile Herculane si Lupeni, fiecare localitate fiind situata in vecinatatea…

Citește mai departe
Ambasadorul Franței la București: În 2015, viitorul planetei se va juca în decembrie la Paris

Ambasadorul Frantei la Bucuresti: In 2015, viitorul planetei se va juca in decembrie la Paris

Viitorul planetei in materie de schimbari climatice se va juca, in 2015, la Conferinta partilor /COP 21/ de la Paris din luna decembrie, a declarat, marti, in evenimentul ‘Un Martisor ecologic ŤParis Climat 2015ť impotriva schimbarilor climatice’, François Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania. ‘Avem in fata noastra o provocare asumata si anume stoparea incalzirii globale….

Citește mai departe
Viitorul Paltinisului – Fără eoliene, dar cu multe pârtii de schi şi alte atracţii

Viitorul Paltinisului – Fara eoliene, dar cu multe partii de schi si alte atractii

Centrul de Cercetari pentru Managementul Dezastrelor de la Universitatea ”Babes Bolyai” din Cluj Napoca, a finalizat la comanda celor de la Consiliul Judetean Sibiu, un studiu de evaluare adecvata pentru Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunal Paltinis-Cindrel.paltinis foto Studiul care a fost depus la Agentia de Protectia Mediului Sibiu analizeaza in amanunt situatia actuala…

Citește mai departe
Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2014 si-a desemnat castigatorii

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2014 si-a desemnat castigatorii

A sasea editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, organizata de ECOTIC, ALUCRO, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews, si-a premiat laureatii joi 11 decembrie, in prezenta autoritatilor de mediu, a partenerilor si a reprezentantilor mass-media. Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsa in acest an la…

Citește mai departe
Alarmă pentru natura Carpaţilor

Alarma pentru natura Carpatilor

11 decembrie a fost declarata de Organizatia Natiunilor Unite ca „Ziua Internationala a Muntelui”, pentru a marca oportunitatile dar si problemele specifice acestei magnifice forme de relief ce rupe monotonia Terrei si acopera peste un sfert din suprafata continentelor si o treime din tara noastra. Editia din 2014 are ca tema la nivel global „Agricultura…

Citește mai departe
Alarmă pentru natura Carpaţilor

Specialisti din Norvegia si Islanda studiaza schimbarile climatice din Carpati

La Universitatea ”Stefan cel Mare” Suceava a avut loc, luni, lansarea proiectului de cercetare ”Raspunsul padurii la schimbarile climatice, cuantificat pe baza unei reconstituiri climatice multiseculare din Regiunea Carpatica” (CLIMFOR), realizat in parteneriat cu specialisti din Norvegia si Islanda, transmite Agerpres. Prin implementarea proiectului se doreste studierea schimbarilor climatice din ultima mie de ani si…

Citește mai departe
Pentru protectia Carpatilor

Pentru protectia Carpatilor

Romania va valorifica instrumentele Conventiei Carpatice pentru implementarea politicilor regionale ale agendei ONU post 2015 privind Dezvoltarea Durabila, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, cu ocazia celei de-a patra conferinte a Partilor semnatare ale Conventiei Cadru privind protectia si dezvoltarea durabila a Muntilor Carpati. Potrivit unui comunicat remis duminica AGERPRES, partile au…

Citește mai departe
TVR difuzeaz? celebrul documentar despre România – Wild Carpathia

TVR difuzeaza celebrul documentar despre Romania – Wild Carpathia

Wild Carpathia, celebrul documentar realizat de englezi in Transilvania, si in care Printul Charles lauda Romania, si o recomanda ca o destinatie turistica de vis, va fi difuzat de Televiziunea Romana. Seria Wild Carpathia este o trilogie aparte de filme documentare despre minunile naturii din muntii si padurile Romaniei. Prezentatorul si poetul Charlie Ottley, care…

Citește mai departe
Floarea-de-col?, regina Carpa?ilor

Floarea-de-colt, regina Carpatilor

Una din minunile muntiolor nostri, Floarea-de-colt este una din plantele protejate. A o rupe de pe stancile Bucegilor este o crima. Poti insa sa-i culegi semintele care se formeaza in septembrie. Plantate intr-un sol sarac, calcaros, in curtile caselor de la munte sansele sa creasca si sa infloreasca sunt maxime. Floarea-de-colt se intalneste din Pirinei…

Citește mai departe

Se cauta voluntari din randul iubitorilor muntelui si nu numai

Intre 20-24 august 2014 O.N. Cercetasii Romaniei C.L. Orion Miercurea Ciuc in colaborare cu Asociatia S.O.S. „Tara Fagarasului”, Asociatia Montana Carpati si Asociatia Salvamont Victoria organizeaza o actiune de remarcare a traseelor turistice, etapa inclusa in programul „Voluntar in Carpati 2014”, program care anul acesta vizeaza refacerea a 250 km de trasee turistice in Muntii…

Citește mai departe
F?getele seculare c?r??ene, în patrimoniul UNESCO

Romania dispune de cel mai mare potential de paduri virgine de fag din Europa

Greenpeace vrea includerea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a peste 20.000 de hectare de paduri virgine de fag din Romania, intr-un demers comun cu alte 12 tari europene care poseda astfel de paduri, organizatia primind marti sprijinul Comisiei parlamentare pentru relatia cu UNESCO. Comisia parlamentara comuna pentru relatia cu UNESCO a participat, marti, la o…

Citește mai departe
Vrancea a pierdut 30 de mii de hectare de p?dure

Padurile virgine de fag din Romania ar putea fi inscrise in Patrimoniul UNESCO

Membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO au participat la o reuniune cu reprezentantii Greenpeace Romania privind sustinerea proiectului “Padurile de fag – patrimoniu natural comun al Europei”. La propunerea presedintelui comisiei, senatorul Constantin Traian Igas, membrii comisiei au decis sa sustina proiectul Greenpeace de includere a padurilor virgine…

Citește mai departe
Igas apara padurea virgina

Igas apara padurea virgina

Marti, membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO au participat la o reuniune cu reprezentantii Greenpeace Romania privind sustinerea proiectului “Padurile de fag – patrimoniu natural comun al Europei”. La sfarsitul anului 2013, Guvernul Romaniei a decis sustinerea acestui demers si implicarea in proiectul coordonat de Germania. Proiectul vizeaza…

Citește mai departe

    Asociatia Montana Carpati are in plan, pentru acest an, refacerea a peste 250 km de trasee montane

    In 2014, Asociatia Montana Carpatiurmareste refacerea a peste 250 km de trasee montane. Actiunile vor avea loc in mai multe masive montane si vor implica peste 250 de voluntari. Conform unui comunicat de presa, “zilele frumoase de vara aduc cu ele noi actiuni ale Asociatiei Montane Carpati prin programul „Voluntar in Carpati”, program ce urmareste remarcarea, extinderea…

    Citește mai departe

    Demonstrat genetic. Reprezentantii culturii Cucuteni sunt originari din Muntii Carpati si stepa ucraineana

    Analizele genetice ale ramasitelor populatiei ce au creat cultura arheologica Cucuteni-Tripolie din mileniile IV-III i.e.n., au aratat ca aceasta a fost formata din fuziunea oamenilor localnici si a populatiilor care au venit de pe peninsula balcanica, scrie cercetatorul rus din SUA, Alexei Nikitin in revista Stratum plus. Mostrele pentru analizele genetice au fost preluate in…

    Citește mai departe

    Zimbrii donati Romaniei, vedete in presa britanica

    Transportul celor sase zimbri efectuat saptamana trecuta din Marea Britanie in Romania face obiectul unui articol publicat de jurnalistii de la “The Guardian”. Articolul cu titlul „Zimbri din captivitate trimisi in Romania pentru reintroducerea in salbaticie” a aparut in editia electronica a publicatiei britanice luni, 28 aprilie, la trei zile de la sosirea zimbrilor in…

    Citește mai departe

    Viziunea WWF pentru conservarea ursului brun: habitate intinse si neintrerupte

    Filiala Maramures a organizat, recent, o conferinta internationala dedicata securizarii coridoarelor ecologice utilizate de ursii bruni, marcand astfel finalul proiectului „Granite deschise pentru ursi in Carpatii Romaniei si Ucrainei”. Proiectul, implementat in parteneriat cu Organizatia RachivEcoTur din Ucraina, a acoperit teritoriul judetelui Maramures, Romania si a regiunilor Ivano-Frankivsk si Zakarpatska din Ucraina si a avut…

    Citește mai departe

    Tinerii Social-Democrati au plantat puieti in cartierul Carpati II din Satu Mare

    Organizatia de tineret a Partidului Social Democrat au ales ca si de aceasta data sa se implice in mod activ in protejarea mediului inconjurator. In cursul zilei de marti, 8 aprilie, tinerii social-democrati, impreuna cu organizatiile locale a PSD, au plantat mai multi puieti in cartierul Carpati II din Municipiul Satu Mare. “Colegii mei, social-democrati doresc…

    Citește mai departe

    Punct de vedere al Administratiei Parcului National Piatra Craiului referitor la recenta distrugerea a doua refugii in parc

    Ca urmare a mai multor sesizari referitoare la distrugerea unor refugii aflate pe traseele nemarcate din Parcul National Piatra Craiului, am demarat o ancheta impreuna cu jandarmeria montana. In curand vom face publice rezultatele si fotografiile realizate. Zvonurile lansate rautacios pe retelele de socializare precum ca administratia parcului le-ar fi daramat, sunt total nejustificate. Dealtfel…

    Citește mai departe

    Legile proaste dau frau liber comiterii de ilegalitati in ariile protejate din Brasov

    Teoretic, 7% din suprafata judetului, respectiv 28.350 de hectare, este constituita din arii protejate, insa, limitele si suprafetele acestora nu coincid in legislatie cu realitatea, ceea ce duce la o serie de probleme. Acest lucru a fost subliniat atat de  reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov, cat si de custozii acestor rezervatii intr-o intalnire cu…

    Citește mai departe

    Campania „Pune pret pe natura!” arata care este valoarea ariilor protejate din Muntii Carpati

    Romania poate pierde aproximativ 9 miliarde de euro in urmatorii 25 de ani, in lipsa unor masuri ferme care sa duca la gestionarea durabila si eficienta a ariilor naturale din Muntii Carpati. La baza acestor masuri sta adoptarea unui cadru legislativ adecvat pentru implementarea unor mecanisme coerente privind plata pentru serviciile ecosistemelor din ariile naturale….

    Citește mai departe

      Printul Charles colaboreaza cu Ministerul Mediului pentru promovarea Carpatilor

      Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat recent ca are o colaborare apropiata cu printul Charles si echipa acestuia in ceea ce priveste protejarea si promovarea regiunii Muntilor Carpati din Romania. “Ministerul este implicat in elaborarea strategiei Muntilor Carpati si promovarea ecoturismului. Lucrez in parteneriat cu echipa printului Charles, care promoveaza tot ceea ce inseamna Romania…

      Citește mai departe
      Documentarul "Wild Carpathia" are premiera în 5 septembrie, pe Travel Channel

      Documentarul „Wild Carpathia” are premiera in 5 septembrie, pe Travel Channel

      Partea a doua a seriei „Wild Carpathia”, care promoveza Romania si include interviuri cu principesa Margareta si Ivan Patzaichin, va avea premiera la nivel european, inclusiv in Romania, pe televiziunea internationala Travel Channel, pe 5 septembrie, de la ora 19. 00. Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, partea a doua a seriei „Wild Carpathia” este intitulata…

      Citește mai departe