Vrancea a pierdut 30 de mii de hectare de p?dure
Pădurile virgine de fag din România ar putea fi înscrise în Patrimoniul UNESCO
Padurile virgine de fag din Romania ar putea fi inscrise in Patrimoniul UNESCO
Padurile virgine de fag din Romania ar putea fi inscrise in Patrimoniul UNESCO

Membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO au participat la o reuniune cu reprezentantii Greenpeace Romania privind sustinerea proiectului “Padurile de fag – patrimoniu natural comun al Europei”.

La propunerea presedintelui comisiei, senatorul Constantin Traian Igas, membrii comisiei au decis sa sustina proiectul Greenpeace de includere a padurilor virgine de fag din Romania pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO si si-au oferit sprijinul pentru finalizarea procedurilor de intocmire a dosarului si documentatiei tehnice.

Proiectul vizeaza extinderea obiectului de patrimoniu UNESCO intitulat “Padurile virgine de fag din Carpati si padurile seculare de fag din Germania”, proiect prin care Germania, Slovacia si Ucraina au reusit sa includa cele mai valoroase fagete din tarile respective pe lista Patrimoniului Mondial.

Greenpeace Romania a identificat, pe baza unui studiu realizat de Institutul de cercetari si amenajari silvice, o suprafata de 218.493 ha care indeplineau criteriile de padure virgina in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here