Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2014 si-a desemnat castigatorii

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2014 si-a desemnat castigatorii
Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2014 si-a desemnat castigatorii
Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2014 si-a desemnat castigatorii

A sasea editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, organizata de ECOTIC, ALUCRO, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews, si-a premiat laureatii joi 11 decembrie, in prezenta autoritatilor de mediu, a partenerilor si a reprezentantilor mass-media.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsa in acest an la cea de-a sasea editie, reprezinta o forma de recunoastere si de promovare a campaniilor dedicate protectiei mediului. Astfel, organizatorii premiaza in fiecare an cele mai bune proiecte si exemple de bune practici destinate imbunatatirii conditiilor de mediu in cadrul comunitatilor locale, precum si programele de responsabilizare sociala.

Editia din acest an a Galei s-a desfasurat pe platforma online galapremiilorpentrumediu.eu, in perioada 01 octombrie – 30 noiembrie 2014, reunind pana la finalul perioadei de inscriere 61 de proiecte destinate protectiei mediului, conservarii resurselor planetei si prevenirii risipei acestora, dezvoltate de companii, institutii publice, institutii de invatamant si organizatii non-guvernamentale. Anul acesta, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit cel mai mare numar de proiecte inscrise in aceasta competitie.

„Suntem extrem de implicati pentru aceste proiecte care sunt in desfasurare, dar fara implicarea societatii civile rezultatele ar fi mult mai greu de obtinut. Este si motivul pentru care Ministerul Mediului a lansat anul acesta, prin AFM, o linie de finantare prin care am alocat 20 de milioane de lei ONG-urilor care vor sa se implice in proiecte de constientizare a problematicii de mediu. In jurul nostru sunt oameni carora trebuie sa le multumim deoarece prin intermediul lor se implementeaza masuri pentru un mediu mai curat, un consum mai redus al resurselor”, a declarat Anne-Marie Juganaru, Secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

La categoria ONG, Asociatia Solar Decatlon Bucuresti a fost desemnata castigatoare pentru eforturile depuse in cadrul proiectul EFdeN.

Premiul destinat Companiilor a fost acordatDHL International Romania pentru proiectul „RRRR sau Recicleaza la puterea a 4-a in cadrul Programului GoGreen”.

Premiul aferent categoriei Institutiilor Publice a fost acordat Agentiei Pentru Protectia Mediului Olt, care alaturi de Agentia Pentru Protectia Mediului Teleorman si Asociatia WWF Programul Dunare Carpati Romania desfasoara proiectul „Conservarea transfrontaliera a speciilor de Phalacrocorax pygmaeus si Aythya nyroca in situri cheie din Romania si Bulgaria”.

Premiul destinat Institutiilor de invatamant a fost acordatScolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Bucuresti pentru proiectul „Ecocitadela-21”.

„Constatam cu satisfactie faptul ca Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a devenit un eveniment anual de traditie care popularizeza cele mai interesante proiecte de protectia mediului si CSR derulate de institutii, companii si organizatii non- profit. Vom continua sa dezvoltam in anii viitori aceasta initiativa impreuna cu partenerii nostri pentru a incuraja formarea unei atitudini prietenoase fata de mediu la nivelui populatiei Romaniei”- a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

In cadrul Galei au mai fost acordate premiile speciale ECOTIC precum si premiile ALUCRO.

Compania Samsung Romania a fost premiata de catre ECOTIC pentru contributia la constientizarea populatiei si colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Salubris Iasi si Retim Ecologic Service din Timisoara au fost de asemenea premiate de catre ECOTIC pentru performante deosebite in activitatea de colectare DEEE in 2014, iar Greentronics pentru eficienta in gestionarea comenzilor de ridicare a DEEE.

ALUCRO a acordat premiile in concursul Can Design Festival. Marele Premiu la Categoria Elevi a fost acordat pentru lucrarea „Cartier ecologic” realizata de elevii Liceului Tehnologic de Electrotehnica si Telecomunicatii Constanta – Samoila Bogdan, Robu Valentin, Croitoru Corin, Birsan Iulia, Moga Andrei, Ciotoi Carol, Musetoiu Jenica, Buturuga Andreea Stoica Emilia si Braescu Aida.

Marele Premiu la Categoria Adulti a fost acordat pentru lucrarea „Masina” realizata de Diculescu Horia-Constantin, student al Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”.

Alucro a acordat si trei premii de popularitate pentru cele mai populare lucrari, in functie de numarul de voturi primite pe pagina de Facebook a concursului Can Design Festival.

Locul I la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Colindatori”, realizata de Matei Teodora, Iancu Andreea, Negoitescu Ioana si Zoicas Andra.

Locul II la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Institutii si obiective ale orasului Bucuresti” realizata de Mares Mihaela.

Locul III la Premiul de Popularitate a fost acordat pentru lucrarea „Acasa” realizata de Muicu Anca Georgiana si Breaz Ioana.

Juriul concursului Can Design Festival a fost format din: Adina Magsi – General Manager Alucro; Luiza Maria Jipescu -Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania; Adriana Calcan – General Manager ROMPREST; Cristina Enache Director Departament Proiectare Urbana si Peisagistica, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Nicoleta Talpes – Managing Director, Media Image Factory.

Lucrarile premiate pot fi vazute pe site-ul concursului candesignfestival.ro si pe pagina de Facebook facebook.com/CanDesignFestival.

Concursul a fost organizat in parteneriat cu IBM Romania, Romprest si Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, cu sprijinul partenerilor media Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, 24 FUN, StopCO2, Revista Bulevard, Mai Mult Verde, Arhitecura Verde, Ziare.com si TV City.

„Pornind de la programul Every Can Counts, ne-am dorit sa transpunem colectarea dozelor intr-un concurs de creativitate, dar care sa ii determine atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba initiative concrete de protejare a mediului”, a declarat Adina Magsi, Director General ALUCRO.

In cadrul Galei, au fost premiati si castigatorii proiectului „Recicleaza cu ECOTIC!”. Marele premiu pentru categoria Deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) a fost acordat companiei Frigoglass Romania pentru predarea a 294,5 tone deseuri de echipamente electrice si electronice.

Marele premiu pentru categoria Deseuri de baterii si acumulatori portabili (DBA) a fost acordat companiei FLEXTRONICS ROMANIA pentru predarea a 338 Kg de astfel de deseuri in acest proiect.

De asemenea, au mai fost premiate si companiile Servus Information and Communication Technologies, Konika Minolta Business Solutions si MBL Computers la categoriei DEEE, iar Hitachi Power Tools, Total Technologies si Vitacom Electronics la categoria DBA.

Editia din acest an a evenimentului de premiere a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat a gazduit si Caravana ECOTIC, expozitia mobila in care sunt expuse 10 tipuri diferite de echipamente electrice si electronice descompuse, evidentiindu-se in scop educativ componentele acestor deseuri.

Caravana ECOTIC este proiectul de constientizare menit sa contribuie la schimbarea atitudinii celor mici, precum si a adultilor cu privire la protejarea mediului inconjurator si valorificarea resurselor, in special fata de deseurile de echipamente electrice si electronice. Acest proiect este co-finantat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

Evenimentul de premiere a fost transmis live pe site-ul ecotic.ro si alucro.ro, precum si pe paginile de Facebook ale organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *