Array

Asociatia Montana Carpati are in plan, pentru acest an, refacerea a peste 250 km de trasee montane

Asociatia Montana Carpati are in plan, pentru acest an, refacerea a peste 250 km de trasee montane
Asociatia Montana Carpati are in plan, pentru acest an, refacerea a peste 250 km de trasee montane

In 2014, Asociatia Montana Carpatiurmareste refacerea a peste 250 km de trasee montane. Actiunile vor avea loc in mai multe masive montane si vor implica peste 250 de voluntari.

Conform unui comunicat de presa, “zilele frumoase de vara aduc cu ele noi actiuni ale Asociatiei Montane Carpati prin programul „Voluntar in Carpati”, program ce urmareste remarcarea, extinderea si intretinerea infrastructurii montane sub viziunea „Banda Rosie – Autostrada Carpatilor”, adica refacerea traseului de creasta al Carpatilor romanesti, din Maramures pana in Mehedinti.”

In perioada 2008 – 2013 initiativele Asociatiei Montane Carpati s-au materializat in remarcarea a peste 500 km de trasee montane in muntii Fagarasului, Lotrului, Leaota, Bucegi, Vrancei, Buzaului, Calimani, Iezer – Papusa; reconditionarea de adaposturi montane (Caltun – muntii Fagarasului, Diana – muntii Piatra Craiului); repararea de guri de izvoare (muntii Macinului) si reconditionarea de podete (muntii Iezer – Papusa). 

In 2014 programul „Voluntar in Carpati” vizeaza refacerea a peste 250 km de trasee in masivele Godeanu, Fagaras, Iezer – Papusa, Ciucas, Vrancea, Lotru cu ajutorul a peste 250 de voluntari.

Asociatia colaboreaza cu consiliile judetene si locale pe raza carora se afla masivele muntoase, serviciile publice Salvamont din zona, cabanele direct interesate, precum si alte entitati care doresc sa sprijine eforturile in acest domeniu.

Cei care doresc sa se alature actiunilor „Voluntar In Carpati” o pot face in calitate de voluntari la actiunile pe teren sau in calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistica, media, parteneri locali). Cei interesati pot primi mai multe informatii daca isi manifesta intentia la adresa  [email protected] au prin inscrierea in baza de date lahttp://asociatie.carpati.org/formular/voluntar-in-carpati/1/.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente