Peste cu E211

Sprotul pane Sardes ar fi un produs fara efecte asupra sanatatii daca nu ar avea in compozitie conservantul benzoat de sodiu E211. Acesta este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari, pentru ca, potrivit studiilor, produce mutatii la nivelul ADN-ului, care culmineaza cu declansarea cancerului.
peste cu E-uri
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca produsul analizat contine o cantitate mare de sodiu, de care trebuie sa tina cont cei cu probleme renale, de circulatie si hipertensivii. De asemenea, cei cu intoleranta la ou trebuie sa consume produsul cu precautie pentru a nu li se declansa simptome periculoase. Din cauza continutului de gluten din faina, sprotul pane Sardes este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranta la gluten).

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru nu recomanda produsul suferinzilor de boli renale, hipertensivilor, celor cu afectiuni cardiace, celor cu cancer, alergicilor, supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza.

Ingrediente
Sprot sarat, malai grisat, faina, ou, ulei, piper, enibahar, conservant benzoat de sodiu E211, acid sorbic E200. A nu se arunca ambalajul in mediul inconjurator.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *