Oaia romaneasca nu este suficient de buna pentru a face fata concurentei din UE, singura solutie fiind ameliorarea rasei autohtone, mai ales ca in ultima perioada s-a observat o crestere a vanzarilor de carne de oaie pe piata, pe fondul scaderii increderii in carnea de porc ca urmare a gripei porcine, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, la un targ al oierilor din Margimea Sibiului.
„E nevoie sa amelioram rasele noastre. De doi ani suntem in UE si putem spune multe lucruri frumoase despre miorita romaneasca, dar vizavi de standardele UE trebuie sa spunem cu regret ca ea a ramas in coada listei. Carcasele noastre nu se incadreaza in ce vrem sa fie. Nici profitul nu este pe masura muncii”, a spus ministrul Agriculturii. Acesta i-a incurajat pe ciobanii sibieni sa se asocieze si sa asculte sfaturile specialistilor de la Ministerul Agriculturii, pentru ca au sanse mari sa castige tot mai multi bani din vanzarea de carne de oaie.
Sursa: Curentul