Continuturi ucigase in conserve: cate E-uri se gasesc in pateuri

Un studiu derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S. Romania) pentru anul 2013 arata ca cele mai multe dintre pateurile de ficat comercializate pe piata romaneasca au in compozitia lor E-uri. Concret, reprezentantii ANPCPPS au inclus intr-o cercetare derulata in perioada iulie – august 46 de tipuri…

Citește mai departe

Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza,…

Citește mai departe

Atentie la E-urile autorizate!

Aditivii dau mai mult gust, culoare sau miros alimentelor, insa unii dintre ei s-au dovedit deosebit de daunatori pentru sanatate. Aditivii (cunoscuti sub numele de E-uri) sunt niste substante chimice care se adauga alimentelor pentru a le imbunatati aspectul, gustul, mirosul, culoarea, dar si pentru a usura procesul de fabricatie. Exista edulcoloranti (zaharina, aspartam etc.),…

Citește mai departe

Peste cu E211

Sprotul pane Sardes ar fi un produs fara efecte asupra sanatatii daca nu ar avea in compozitie conservantul benzoat de sodiu E211. Acesta este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari, pentru ca, potrivit studiilor, produce mutatii la nivelul ADN-ului, care culmineaza cu declansarea cancerului. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage…

Citește mai departe

Suc de lamaie din E-uri

Concentratul citric Cio nu are nimic in comun cu lamaia. Nici macar apa nu mai este naturala, ea fiind filtrata si dedurizata. Dupa ce veti deschide ambalajul produsului analizat veti simti aroma de lamaie, dar nu va bucurati, pentru ca aceasta este sintetica, obtinuta prin procedee chimice. Pe langa apa si aroma obtinute in laborator,…

Citește mai departe

Apa la pret de ketchup

Ketchupul dulce Aro contine foarte putina paste de tomate, doar 8 procente din totalul ingredientelor. Cumparand acest produs, dati bani pe apa, crezand ca ati achizitionati ketchup. Nu ar fi atat de grav, daca nu ar avea in compozitie si aditivi alimentari care pun in pericol sanatatea. Conservantii, benzoat de sodiu E211 si sorbat de…

Citește mai departe

Sos Glenn din ulei si zahar

Sosul Glenn are o valoare energetica foarte mare, care este crescuta si de faptul ca este consumat alaturi de produse din carne. Sosul Glenn este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compozitie rezulta ca este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de origine vegetala (ulei de floarea-soarelui)…

Citește mai departe

Allegria, zahar si E-uri

Bautura racoritoare Allegria reprezinta un amestec de apa minerala si noua aditivi alimentari. In acest context, calitatile terapeutice ale apei minerale, fie ea si extrasa dintr-o sursa de calitate, nu mai au nici o valoare. Aditivii alimentari utilizati pot afecta in mod serios sanatatea, mai ales daca sunt consumati in mod frecvent. Bautura Allegria contine…

Citește mai departe

Biscuiti, E-uri si calorii

Salamul de biscuiti Magdi (Produs de post) are o serie de ingrediente din cauza carora are o multime de contraindicatii. Glucidele reprezinta o pondere foarte mare din produs, majoritatea avand absorbtie rapida. De asemenea, salamul de biscuiti are in compozitie si o cantitate mare de grasimi vegetale. Din cauza acestui dezechilibru nutritional, produsul analizat are…

Citește mai departe

Deliciu din 10 aditivi

Bautura racoritoare Fruttia Delicio Portocale este un produs care consumat in cantitati mari afecteaza serios sanatatea tractusului gastrointestinal. In compozitia bauturii Fruttia Delicio Portocale intra o cantitate mare de stabilizatori care au o serie de efecte adverse asupra stomacului. Guma de ester (cu denumirea corecta esteri glicerici ai rasinilor de lemn) se obtine cu solventi…

Citește mai departe

Crema de peste cu 5 E-uri

Crema de peste afumat Salmar este un preparat despre care producatorul spune ca are un „gust care nu se uita”. Unul dintre ingredientele principale ale cremei de peste este uleiul vegetal. Producatorul nu ne spune care este natura sa botanica. Acest aspect era important, mai ales ca uleiul este folosit si la prajirea cepei. Sarea…

Citește mai departe

Heidi – Ciocolata cu conservanti

Ciocolata alba cu felii de portocala confiata Heidi este un produs care are in compozitie mai mult zahar decat unt de cacao, ceea ce duce la un dezechilibru nutritional mare. Ciocolata analizata contine conservanti intr-o cantitate mult mai mare decat unt de cacao, care ar trebui sa fie ingredientul principal. Conservantii utilizati au efecte adverse…

Citește mai departe