Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

0
596

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii.
dulciuri cu aditivi
Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza, pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina decat de obicei, avertizeaza prof. dr Gheorghe Men-ci-ni-copschi, directorul Institutului de Cer-ce-tari Alimentare.

De asemenea, contine si o cantitate mare de lipide, pro-venite de la untul de cacao. Din aceas-ta cauza are si o valoare energetica foarte ridicata, de care trebuie sa tina cont su-pra–ponderalii si obezii, in special si cei care vor sa isi pastreze greutatea, in gene-ral.

ADITIVII
In compozitia produsului analizat intra si doi conservanti cu efecte nocive asupra sanatatii. Benzoatul de sodiu E211 poate duce la aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), dar si crize de astm, alergii. Mai mult, acest conservant poate produce mutatii la nivelul ADN, ajungandu-se la boli foarte grave, chiar cancer. Sorbatul de potasiu le poate provoca persoanelor sensibile crize de astm sau alergii.

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, cardiovascularilor, celor cu status proinflamator sistemic, suferinzilor de boli hepatice si renale, suferinzii de cancere, celor cu ADHD, astmaticilor, alergicilor, celor cu afectiuni stomatologice. Persoanele care sufera de alergie la alune si care sufera de intoleranta la lactoza vor testa reactia organismului. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant si vor tine cont de cantitatea de glucide.

ETICHETA
Ciocolata lapte (zahar, cacao (unt de cacao, masa de cacao) – minimum 38%, lapte praf, praf de zer, lecitina de soia (E322), vanilina), ciocolata alba (zahar, unt de cacao, lapte praf, lapte degresat pudra, praf de zer, lecitina de soia E322, vanilie naturala), ciocolata amaruie (zahar, cacao, unt de cacao, masa de cacao) – minim 59%, lecitina de soia E322, vanilie naturala), arahide prajite, stafide, agent de lustruire (glucoza, acid citric E330, benzoat de sodiu E211, sorbat de potasiu E202). Poate contine urme de alune, alte nuci sau fructe deshidratate
Valoare energetica 551 kcal/glucide 58,25%, grasimi 32,5%, proteine 6,38%.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.