Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza,…

Citește mai departe

Produsul zilei:”Domino”

Ciocolatele Domino cu mere si martipan marca Rosengarten sunt un „dulce” certificat bio. Asta inseamna ca sunt preparate din ingrediente obtinute din agricultura fara pesticide si organisme modificate genetic, fara adaos de E-uri toxice. Potrivit etichetei, produsul contine umplutura de mere – 38%, martipan – 20% si un aluat din: sirop de zahar, faina de…

Citește mai departe

Hora – Tableta care se crede ciocolata

Pentru ca un produs sa faca parte din categoria ciocolatelor trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Tableta Hora este doar un fals care pune in pericol sanatatea. Ciocolata amaruie Hora are in compozitie: „zahar, grasimi vegetale hidrogenate, pudra de cacao, emulgatori – lecitina din soia (E 322), poliglicerol poliricinoleat (E 476), aroma – vanilina. Poate…

Citește mai departe