De ce sunt nocive bauturile carbogazoase?

Contin acid citric si acid fosforic, responsabili cu aparitia multor afectiuni grave. Specialistii ofera ca alternativa sucurile proaspete, facute in casa, pentru ca sunt gustoase si sanatoase. Nenumarate studii arata ca sucurile acidulate au in componenta chimicale periculoase, responsabile pentru multe dintre bolile digestive (gastrita, sindrom de intestin iritabil), dar si pentru diferite carente. Afecteaza…

Citește mai departe

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate cresc riscul de aparitie a afectiunilor hepatice cu 80%

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate de fructe pot sa cauzeze, pe termen lung, afectiuni hepatice severe, care conduc la necesitatea unui transplant de ficat, potrivit unui studiu al cercetatorilor israelieni. Maladiile hepatice sint asociate de obicei cu abuzul de alcool, dar acest studiu a relevat faptul ca si bauturile nealcoolice cu un continut…

Citește mai departe

Desert din aditivi

Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece. Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi…

Citește mai departe

Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza,…

Citește mai departe

Energie din margarina

Winergy este un baton de ciocolata in care au fost amestecate o cantitate foarte mare de margarina si zaharuri rafinate, ceea ce duce la afectiuni ale inimii si ficatului. Batonul de ciocolata cu caramel, nuga si alune Winergy este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Pateu vegetal din ulei cu multe calorii

Pateul vegetal Ardealul are ca principale ingrediente apa si uleiul vegetal, urmate de proteina vegetala de soia, aditivi alimentari si condimente. Amestecul de apa, ulei si proteina vegetala de soia trebuia ingrosat cu ajutorul aditivilor alimentari pentru a avea consistenta dorita de producator. Pe langa amidonul de cartofi a fost utilizat si caragenanul E407, o…

Citește mai departe

Baton cu miros de visine

Batonul cu aroma de visine-frisca „Bon sweet Bon” are o compozitie specifica produselor industrializate: zahar, arome sintetice, aditivi alimentari. Zaharul si grasimea vegetala sunt principalele ingrediente ale batonului analizat. Din aceasta cauza, poate fi incadrat in categoria produselor dezechilibrate din punct de vedere nutritional, conform Regulamentului 1924/ 2006 CE. Pe langa zahar, produsul mai contine…

Citește mai departe

Aliment complet nesanatos

Crenvurstii cu lapte fierti si afumati „Campofrio cu laptic” reprezinta un produs care insala consumatorul prin inscriptia de pe eticheta „aliment complet”. Principalul ingredient al produ-sului analizat este carnea dezosata mecanic – MDM, care nu are nici o valoare nutritiva. De fapt, MDM-ul este o pasta fabricata prin amestecarea de resturi de pui si curcan…

Citește mai departe