Amestec asiatic, E-uri universale

CE BEM, CE MINCAM
In sosurile gata facute gasiti de cele mai multe ori o gama foarte variata de aditivi alimentari periculosi. In aceasta situatie se afla si „Wok sos curry”, in compozitia caruia gasim: „Apa, zahar, extract din boabe de soia (soia, griu), sare, amidon modificat de porumb E1420, condimente (curry 1,6%, ghimbir, lamiie, curcuma), ceapa, usturoi, potentiator de aroma glutamat monosodic (E621), ulei vegetal, aroma (lapte, griu, telina), acidifiant: acid citric E330, conservant (E220 dioxid de sulf, E211 benzoat de sodiu), stabilizor E415 guma xantan”. Daca veti adauga la mincare 100 de grame de sos veti acumula „216 kj/51 kcal, proteine 0,8 g, carbohidrati 9,5 g, glucide 1,1 g”.

ANALIZA. Sosul are un continut ridicat de zahar, care in procesul de incalzire se descompune prin caramelizare in produsi toxici care sint potentati si de prezenta aditivilor alimentari, atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Consumatorii trebuie sa tina cont de faptul ca E621 este neurotoxic, iar E211 are efecte devastatoare asupra copiilor.

CONCLUZII. Produsul poate fi utilizat ocazional pentru pre-pararea mincarurilor in stil asiatic, fara a se abuza cantitativ.
Persoanele care sint alergice, astmatice, suferinzii de boli hepato-renale, cardiovasculare, neurodegenerative, cu afectiuni dermatologice, cu status proiflamator sistemic.

De asemenea, suferinzii de cancer si diabeticii vor evita produsul. Sosul analizat nu va fi folosit nici la prepararea alimentelor destinate copiilor si femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *