Heidi – Ciocolata cu conservanti

Ciocolata alba cu felii de portocala confiata Heidi este un produs care are in compozitie mai mult zahar decat unt de cacao, ceea ce duce la un dezechilibru nutritional mare.
ciocolata heidi cu conservanti
Ciocolata analizata contine conservanti intr-o cantitate mult mai mare decat unt de cacao, care ar trebui sa fie ingredientul principal. Conservantii utilizati au efecte adverse asupra sanatatii. E202, sorbat de potasiu, le poate provoca astm si alergii consumatorilor sensibili.

Metabisulfitul de sodiu, E223, are o doza zilnica admisa foarte mica, de 0,7 mg/kg corp din cauza multiplelor sale efecte adverse. Cel mai grav este ca incetineste asimilarea vitaminei B1, care poate provoca in timp probleme ale sistemului nervos.

Mai mult, induce „astm de sulfit”. Persoanele cu bronsita, conjunctivita, emfizem, afectiuni cardiovasculare si renale trebuie sa evite consumul compusilor cu sulf. E211, benzoat de sodiu, declanseaza sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD) si poate interfera cu ADN-ul, ducand in timp la aparitia cancerului. Doza zilnica admisa este de 0-5 mg/kg corp.

Aditivii alimentari utilizati pentru aceasta ciocolata ii scad valoarea biologica si ii cresc valoarea energetica. De aceea, persoanele supraponderale si obeze trebuie sa evite consumul, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Cantitatea mare de zahar din aceasta ciocolata pune in pericol sanatatea pancreasului, care este obligat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina.

Ciocolata nu corespunde criteriilor specificate in Legea 123/2008 si de aceea nu poate fi vanduta in unitatile de invatamant prescolar.

CONCLUZII
In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este indicat copiilor, fe-meilor insarcinate si care alapteaza, persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculere, dermatologice, stomatologice, hepatice si renale, celor cu afectiuni ale tractusului digestiv, alergicilor, astmaticilor, celor cu ADHD. Persoanele care sufera de intoleranta la lactoza si cele cu alergie la soia vor testa intai o mica parte din produs pentru a vedea care este reactia organismului. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant si vor tine cont de cantitatea de glucide din produs.

Ingrediente: zahar, portocala confiata 23% (felii de portocala, zahar, sirop de glucoza, conservanti: E202 – sorbat de potasiu, E211 – benzoat de sodiu, E223 – metabisulfit de sodiu, contine sulfati), unt de cacao, lapte praf integral, lapte praf degresat, praf de zer, emulsificator: lecitina din soia – E322, aroma: vanilina si portocala. Substanta uscata din lapte, in ciocolata, minimum 29%. Substanta uscata din lapte in ciocolata, minimum 21%. Poate contine urme de alune de padure, nuci, migdale. Valori nutritionale/100 g: valoare energetica 492 kcal/2.062 kj, proteine 6,88 g, carbohidrati 61,12 g, grasimi 24,48 g.
Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *