Suc de lamaie din E-uri

Concentratul citric Cio nu are nimic in comun cu lamaia. Nici macar apa nu mai este naturala, ea fiind filtrata si dedurizata.
suc de lamaie cu E-uri
Dupa ce veti deschide ambalajul produsului analizat veti simti aroma de lamaie, dar nu va bucurati, pentru ca aceasta este sintetica, obtinuta prin procedee chimice. Pe langa apa si aroma obtinute in laborator, concentratul citric Cio are in compozitie si trei E-uri. Acidul citric si acidul ascorbic sunt considerate inofensive. Conservantul E211 este unul dintre cei mai controversati aditivi alimentari, fiind inclus de majoritatea specialistilor in categoria celor periculosi. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi spune ca produsul analizat nu aduce beneficiile consumului de lamaie in stare naturala. Mai mult, din cauza benzoatului de sodiu nu este recomandat bolnavilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza.

Ingrediente

Apa filtrata si dedurizata, aroma de lamaie natural identica, acidifiant (acid citric E330), antioxidant (acid ascorbic E300), conservant (benzoat de sodiu E211).

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *