Icre si aditivi nocivi

CE BEM, CE MINCAM
Produsul nu este recomandat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, supraponderarilor si obezilor, suferinzilor de maladii cerebro si cardiovasculare, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, suferinzilor de boli hepato-renale, celor cu afectiuni ale pielii, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de maladii neurodegenerative, suferinzilor de hiperuricemie (guta), bolnavilor de cancer.

CE BEM, CE MINCAM
Ingredientele salatei analizate sint „ulei vegetal, apa, icre sarate de hering (8%), pesmet granule, suc de lamiie, amidon modificat de porumb – unul dintre E1404/E1410/ E1414/E1420, regulator de aciditate: acid citric – E330, stabilizator: guma xanthan – E415, praf de usturoi, conservanti: benzoat de sodiu – E211, sorbat de potasiu – E202, antioxidant: B.H.T. – E321”. 100 g de produs aduc 221 kcal (917 kj), carbohidrati 11,5, proteine 4,96 g, grasimi 17,21g. Produsul este un amestec de icre sarate de hering 8% si ulei vegetal, pesmet, suc de lamiie, amidon modificat si alti aditivi alimentari. Profilul nutritional este dezechilibrat, avind un exces de grasimi si de asemenea de sare, atentioneaza prof. Mencinicopschi. E211 este unul dintre cei mai nocivi conservanti, in cantitate mare el putind produce si mutatii la nivelul ADn-ului. BHT-ul (butilhidroxitoluen) a fost interzis in foarte multe tari, intrucit este cancerigen dovedit.

Produsul nu este recomandat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, supraponderarilor si obezilor, suferinzilor de maladii cerebro si cardiovasculare, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, suferinzilor de boli hepato-renale, celor cu afectiuni ale pielii, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de maladii neurodegenerative, suferinzilor de hiperuricemie (guta), bolnavilor de cancer.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *