Patru tone de sturioni urmau s? ajung? pe pia?a neagr?. Braconierii au ajuns la audieri

Patru tone de sturioni urmau sa ajunga pe piata neagra. Braconierii au ajuns la audieri

Politistii si procurorii Parchetului General au descins, vineri, la mai multe locatii din sase judete, printre care si Galatiul, in cadrul unei actiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Perchezitiile au avut loc la sedii si punctele de lucru ale unor societati comerciale cu activitate in domeniul depozitarii si comercializarii pestelui si a produselor din peste, spatii…

Citește mai departe
Pescuitul ilegal al sturionilor, sub nasul celor care trebuie sa impiedice ilegalitatile

Pescuitul ilegal al sturionilor, sub nasul celor care trebuie sa impiedice ilegalitatile

Lacomia vanzatorilor de icre negre si indolenta autoritatilor condamna pur si simplu speciile la disparitie. Inca o data, Romania nu isi apara bogatiile naturale ce nu se vor mai intoarce, odata rezervele epuizate. In fiecare noapte zeci de pescari isi incearca norocul in cautarea aurului negru din Dunare. Icrele sturionilor, atat de valoroase in toata…

Citește mai departe

Braconajul salbatic cu plase chinezesti si curent electric lasa Delta Dunarii fara peste

„Are balta peste!!” Suntem obisnuiti sa auzim aceasta sintagma echivalenta bogatiei. Hai sa incercam sa o transpunem, la propriu, situatiei din Delta Dunarii. Oricine are o legatura cu Delta Dunarii realizeaza ca re­sur­se­le naturale sunt in cadere libera. Intrebati orice pescar sportiv, care are in mod natural tendinta de a exa­gera in privinta capturilor, si…

Citește mai departe
Melcii carnivori şi meduzele devoratoare atacă litoralul românesc

Melcii carnivori si meduzele devoratoare ataca litoralul romanesc

Cercetatorii spun ca litoralul romanesc este invadat de melci carnivori, meduze devoratoare si de scoici. Biodiversitatea marina este pusa in pericol de speciile invadatoare aduse de navele care tranziteaza apele Marii Negre, sustin cercetatorii marini, scrie adevarul.ro. Unul dintre invadatori este scoica Mya arenaria, care provine din Asia si transforma nisipul in strat calcaros, spune…

Citește mai departe

Salata mincinoasa

Salata de icre de crap „Pestisorul de aur” are o eticheta care induce grav in eroare consumatorul si incalca legislatia in vigoare privind etichetarea produselor alimentare. Hotararea nr. 106/2002, privind etichetarea alimentelor, precizeaza ca ingredientele trebuie trecute pe eticheta in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. Producatorul salatei de icre de crap „Pestisorul de aur” a…

Citește mai departe

Salata de icre cu sase aditivi

Salata de icre de stiuca Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de natura vegetala. Icrele au o pondere foarte mica in produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari. Pentru ca produsul analizat sa aiba o consistenta potrivita, au fost folositi doi gelifianti – guma xanthan si…

Citește mai departe

Incalzirea climei a dus la scaderea cu 50% a greutatii pestilor din apele europene

Pestii din apele europene au pierdut jumatate din greutate de-a lungul a cateva decenii, ca urmare a schimbarilor climatice, potrivit unui studiu al institutului francez Cemargref, publicat in SUA. Cercetatorii institutului, specializati in gestionarea durabila a apelor si teritoriului, care au studiat populatiile de pesti din raurile europene, precum si din Marea Nordului si Marea…

Citește mai departe

Incalzirea climei a dus la scaderea cu 50% a greutatii pestilor din apele europene in ultimii 30 ani

Pestii din apele europene au pierdut jumatate din greutate de-a lungul a cateva decenii, ca urmare a schimbarilor climatice, potrivit unui studiu al institutului francez Cemargref, publicat luni in SUA, relateaza AFP. Cercetatorii institutului, specializati in gestionarea durabila a apelor si teritoriului, care au studiat populatiile de pesti din raurile europene, precum si din Marea…

Citește mai departe

Prohibitie degeaba la sturioni

Ordinul de prohibitie la sturioni instaurat de Guvernul de la Bucuresti in vara lui 2006 nu a avut nici un efect pentru salvarea ecologica a celor mai valoroase specii de pesti. Dimpotriva. Braconajul a explodat, repopularile nu dau rezultate si nici un studiu stiintific nu a mai fost realizat pentru a vedea daca intr-adevar prohibitia…

Citește mai departe

Opriti braconajul!

Braconajul pestelui pe Dunare, in Delta, dar si pe raurile si lacurile interioare a luat in ultima vreme o amploare de neimaginat pentru o tara civilizata, membra a Uniunii Europene. Sub privirile neputincioase ale autoritatilor se braconeaza si se vand pe piata neagra cantitati uriase de peste si de icre. Nimeni nu cunoaste dimensiunile reale…

Citește mai departe

Fara coloranti nocivi

GUSTARE – De astazi vom minca snacks-uri mai sanatoase Uniunea Europeana (UE) ia masuri drastice in ceea ce priveste siguranta alimentara si interzice tot mai multi aditivi care ne pot maltrata organismul. Ultimul act normativ a fost dat in urma cu citeva zile si ar trebui sa ii puna pe ginduri pe producatori si pe…

Citește mai departe