Patru tone de sturioni urmau sa ajunga pe piata neagra. Braconierii au ajuns la audieri

0
444
Patru tone de sturioni urmau s? ajung? pe pia?a neagr?. Braconierii au ajuns la audieri
Patru tone de sturioni urmau să ajungă pe piaţa neagră. Braconierii au ajuns la audieri
Patru tone de sturioni urmau sa ajunga pe piata neagra. Braconierii au ajuns la audieri
Patru tone de sturioni urmau sa ajunga pe piata neagra. Braconierii au ajuns la audieri

Politistii si procurorii Parchetului General au descins, vineri, la mai multe locatii din sase judete, printre care si Galatiul, in cadrul unei actiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Perchezitiile au avut loc la sedii si punctele de lucru ale unor societati comerciale cu activitate in domeniul depozitarii si comercializarii pestelui si a produselor din peste, spatii de depozitare, crescatorii, localuri publice, dar si locuinte ale unor persoane fizice, in vederea destructurarii unor retele locale specializate in braconaj piscicol (cu specii protejate).

Ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor au descins, printre altele, la mai multe restaurante cu specific pescaresc din Parcul Herastrau si Cartierul Francez, dar au verificat si provenienta pestelui scos la vanzare in Hala Obor din Bucuresti.
„Peste 400 de politisti au efectuat 48 de perchezitii pe raza a sase judete, respectiv Galati, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi si Constanta, precum si a municipiului Bucuresti”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

In urma perchezitiilor au fost ridicate patru tone de sturioni, 80 kilograme de icre negre, 50 kilograme de icre de la alte specii de pesti, 250 kilograme de calcan, 90 de kilograme de alte specii de peste etc. De asemenea, echipele de control au depistat si ridicat foarte multe ustensile si plase monofilament folosite la activitatea de braconaj piscicol, numai in zona Ialomita fiind incarcate trei camioane, un camion la Braila, iar o nava a fost incarcata la Sulina. La finalizarea anchetei, incepute inca de la finalul anului 2012, va fi facut si un inventar cu toate aceste ustensile folosite pentru braconaj.

Procurorii si politistii bucuresteni au audiat mai multe persoane si urmeaza, la finalul acestora, sa dispuna si masurile legale care se impun in cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.