Zeci de tone de peste si sute de kilograme de icre, confiscate in 2009 de politistii de frontiera

0
388

Politistii de frontiera au confiscat, anul trecut, peste 22 de tone de peste si 680 de kilograme de icre si au dat 2.000 de amenzi, in valoare totala de aproape 350.000 de lei, pentru braconaj piscicol. peste confiscat

Potrivit bilant al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in perioada ianuarie – noiembrie 2009, politistii de frontiera au confiscat 22.673 de kilograme de peste, din care 150 de kilograme de sturion, precum si peste 680 de kilograme de icre, de la persoane care nu aveau documente de provenienta pentru marfa sau care au pescuit fara autorizatie, cu unelte interzise ori in perioadele de prohibitie.

De asemenea, au fost retinute 93 ambarcatiuni, 63.623 metri de plase monofilament, 900 metri patrati de navoade si 900 alte unelte de pescuit. Politistii de frontiera au constatat 1.047 de infractiuni de braconaj piscicol si au dat 2.047 de amenzi in valoare totala de 344.550 de lei. Cea mai mare cantitate de peste – 8.500 de kilograme – a fost confiscata de politistii de frontiera de la IJPF Tulcea.

Astfel, in 2 martie 2009, politistii de frontiera de la Grupul de Nave al Sectorului Constanta au depistat, la aproximativ 60 de mile marine de Mangalia, un pescador sub pavilion Turcia, suspect de activitati de pescuit ilegal in apele teritoriale romanesti.

Politistii au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma pentru retinerea, in larg, a pescadorului turcesc, dupa ce nava nu a oprit pentru control si nu a raspuns la somatii, nicio persoana nefiind ranita. In urma verificarilor, la bordul pescadorului au fost descoperite mai multe plase de pescuit industrial, interzise la folosire in aceasta perioada.

Politistii de frontiera i-au intocmit comandantului navei dosar penal pentru nedetinere a autorizatiei de pescuit pentru ambarcatiuni, detinerea de catre persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial si folosirea uneltelor de tip draga si traul de fund in activitatea de pescuit in Marea Neagra.

In 6 august 2009, politistii de frontiera de la Moldova Veche au folosit armamentul din dotare pentru retinerea unui cetatean roman care transporta intr-un autoturism 60 de kilograme de peste, specia somn, care fusese pescuit din apele Dunarii cu un acumulator electric.

Pestele a fost confiscat, iar barbatul s-a ales cu dosar penal. In 27 ianuarie 2009, politistii de frontiera tulceni au prins un barbat care transporta cu o masina peste 700 de kilograme de peste si 61,5 kilograme de icre de crap, pentru care nu avea documente de provenienta. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar de cercetare, iar marfa a fost confiscata si predata unei societati de profil.

Tot in luna ianuarie 2009, politistii de frontiera constanteni au depistat un transport de 350 de kilograme de peste, pentru care nu existau documente de provenienta. si in acest caz a fost intocmit dosar de cercetare, iar pestele a fost confiscat si predat unei societati de profil.

Sursa: Gardianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.