Singapore schimba planul de reducere a emisiilor

0
326

Singapore va continua implementarea proiectelor pentru reducerea emisiilor de gaze, insa toate actiunile viitoare vor depinde de rezultatele discutiilor cu alte tari pe tema schimbarilor climatice.poluare

Conform Reuters, ministrul mediului Yaacob Ibrahim a declarat ca Parlamentul va da drumul proiectelor pentru eficientizarea masurilor de diminuare a poluarii cu 7-11% atunci cand se va ajunge la un acord in privinta schimbarilor climatice.

Procentul propus acum de Singapore este sub limita de 16% anuntata inainte de intalnirea de la Copenhaga, din decembrie 2009, cand tarile prezente la discurii nu au reusit sa cada de acord asupra unor noi reguli si norme privind diminuarea cantitatii de emisii de gaze poluante.

„In momentul in care se va ajunge la un acord global, vom implementa masurile aditionale pentru a diminua emisiile cu 16%, pana in 2020”, a spus Ibrahim.

Se spera totusi ca tarile sa nu scada procentele tinta din cauza lipsei unui acord global privind diminuarea emisiilor cu efect de sera.

„Este dezamagitor faptul ca tarile dau acum inapoi si au ambitii mai mici. Inca nu a devenit un trend si sper nici sa nu devina”, a declarat Diane McFadzien, coordonator de proiecte la World Wildlife Fund.

Singapore doreste sa isi creasca economia prin marirea numarului populatiei si prin atragerea de investitii, ceea ce va complica proiectele de diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.